bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Стефка Костадинова откри европейското клубно първенство по таекунодо

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова откри европейското клубно първенство по олимпийско таекуондо. Над 2000  състезатели ще участват в турнира, който се провежда в хотел "Маринела".

"За пореден път доказваме, че сме невероятни домакини. България се очертава като световен център на олимпийското таекуондо. Благодаря на Слави, че ме покани да бъда част от това мероприятие. Много съм щастлива, че съм тук, а и самата аз съм много силна жена и да съм в компанията на такива мъже и жени, за мен е чест и гордост. Стискам палци и им пожелавам успех. Дано спечелят олимпийски квоти за игрите в Париж следващото лято. Пожелавам догодина да чуем българския химн във френската столица. Само да са живи и здрави. Те доста дълго се подготвят, дано няма контузии и да си вярват", каза в краткото си приветствие световната рекордьорка в скока на височина.

Президентът на родната централа Слави Бинев връчи на Костадинова специален плакет, а на актьорите Асен Блатечки и Калин Врачански почетни медали от световното първенство за кадети, на което България беше домакин през миналата година. Те, от своя страна, демонстрираха качества си в бойните изкуства, тъй като двамата са минали през школите по карате  и таекуондо.

Официални гости на церемонията бяха още заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев, доайенът на бойните спортове - генерал Чавдар Чернев, почетният председател на ETU и легенда на бойните изкуства - Гранд Мастър Парк Су Нам и др.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC