bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Започват медийните акредитации за Европейските игри в Полша

European-Games-2023-logo-verticalЗапочват медийните акредитации за третите Европейски игри в Полша.

Надпреварата ще бъде от 21 юни до 2 юли в Краков-Малополска 2023, а процедурата по акредитирането вече стартира за пресата, включително за интернет и електронните медии.

Специална комисия на АЕОК (Асоциацията на европейските олимпийски комитети) определя броя на акредитациите за съответната страна според различни критерии, между които брой участници, брой спортове, успехи, журналисти на предишни игри, жители и др.

Български медии, които изявяват желание и възможност да изпратят свои кореспонденти на игрите в Полша, следва да подадат исканията си до БОК в писмен вид на следния и-мейл:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. с копие до This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

с краен срок 31 март 2023 г.

В искането трябва да се упоменат:
- Име и фамилия
- Име на организацията/медия
- Тип акредитация: PHOTO (за фотографи) или  MEDIA (на този етап обща
категория за печатни издания, интернет, радио и телевизии без права -
ENR).

Европейските игри в Краков-Малополска 2023 ще бъдат най-мащабното
спортно събитие на континента от олимпиадата в Лондон преди 11 години.
В тях се очаква да участват около 7000 състезатели в 26 спорта, 18 от
които ще бъдат олимпийски квалификации за игрите в Париж 2024 г. Наред с това, надпреварите в Полша ще са валидни за европейски първенства в 8 олимпийски спорта.

България записа огромен успех в първите две издания на европейските
игри. В дебютното издание в Баку през 2015 г. спечелихме 10 медала в 5
спорта: 1 златен, 4 сребърни и 5 бронзови. На II Европейски игри в Минск 2019 г. България се представи още по-успешно и спечели 18 медала – 3 златни, 7 сребърни и 8 бронзови. Това ни нареди 16-и на континента.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC