bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Първи медал за младите и таланти от феста в Италия

ZMOF1Петър Гергьовски донесе първи медал за България от европейския младежки олимпийски фестивал в Италия.

Талантът взе сребро в паралелния гигантски слалом на сноуборда, а в същата дисциплина Тервел Замфиров завърши четвърти.

В директния сблъсък за титлата Гергьовски отстъпи с 3,40 секунди пред представителя на домакините Майк Сантуари, който заслужи златото. С бронза се окичи Вернер Пийч (Австрия), изпреварил с 1,32 секунди Замфиров в малкия финал.

В същата дисциплина при девойките Андреа Коцинова и Йорданка Андонова отпаднаха на осминафиналите.
Коцинова беше елиминирана от Соня Запала (Полша), а Андонова бе отстранена от Мари Гамс (Австрия), която впоследствие стигна до бронза. ZMOF

Шампионка стана Матилда Шайд (Германия). Утре нашите ще стартират в отборната микс надпревара на паралелен гигантски слалом.

С 31.8 т. Кристиян Крумов се нареди 18-и в квалификациите на сноуборд фристайл бигеър и остана под чертата на продължаващите напред 12.

В ски бягането класически стил на 10 км Дани Чолаков се класира 50-и, а на 7.5 км също класически стил, Даниела Йорданова е 56-а, а Ивайла Василева 59-а.

На шорттрек 1500 м единствено Асен Гюров стигна до полуфиналите, където остана шести и не продължи напред. В същата дисциплина на фаза четвъртфинали отпаднаха Николас Тосков, Соня Стоянова и Аделина Чанчева.
Четиримата ни представители се класираха трети в четвъртфинала на отборната микс щафета, а само първите два тима продължиха на полуфинал.

ZPOF-shortttekНа 500 м Асен стигна до четвъртфинал, но третото място там не му даде път към полуфиналите. Също на фаза четвъртфинал отпадна и Соня Стоянова, докато Аделина Чанчева и Николас Тосков не успяха да преодолеят сериите.

На форума участват 24 български спортисти.


Резултатите може да следите на следния линк ТУК

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC