bg en

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски фестивал в Италия. На церемонията в гранд хотел София присъства и ръководството на  Българска федерация по ски. В залата бяха още треньорите на медалистите, техни роднини и съотборници, журналисти.

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен младежки фестивал в Италия. Част от нашата делегация, след които призьорите в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов се завърнаха тази вечер и една от първите прегръдки бе на доскорошната българска мегазвезда в бордъркроса Александра Жекова, която вече се отдаде на треньорска дейност.

Трети медал за младите олимпийци

Трети медал за младите олимпийци

Младите български лъвчета спечелиха трети медал на продължаващия в Италия олимпийски зимен европейски фестивал. В отборния бордъркрос Андреа Коцинова и Иван Иванов отвоюваха бронз.

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова, председател на БОК, поздрави медалистите и техните треньори, веднага след награждаването на европейския младежки олимпийски фестивал в Италия.

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Втори сребърен медал спечелиха младите български лъвчета в зимните спортове на олимпийския европейски фестивал в Италия. Този път Тервел Замфиров и Андреа Коцинова грабнаха среброто в отборната микс надпревара на паралелния гигантски слалом в сноуборда.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Стефка Костадинова на откриването на новата лекоатлетическа писта в Ямбол

YambolПредседателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова бе сред официалните гости на церемонията по откриването на изцяло
обновената лекоатлетическа писта на стадиона в Ямбол.

От днес трениращите в трите атлетически клуба в града, а и всички деца, жители и гости на града ще могат да се радват на това съоръжение, изградено на световно ниво. Пистата е първата в България в изцяло син цвят, а
използвани при ремонта материали на водещата в производството на
настилки швейцарска фирма се отличават с високо качество.

„Доживях след толкова дълга спортна кариера да видя на живо в моята
България тази писта. Искам да благодаря на всички, които са се погрижили тя да съществува. Ямбол е един от най-спортните градове в страната, с най-старото атлетическо състезание у нас – пробег „Диана“, Yambol1от тук са започнали своя път легендарни наши състезатели и треньори.

Деца, обръщам се към вас – при такова страхотно съоръжение няма как да не станете олимпийски шампиони. Специални благодарности за кмета Валентин Ревански и неговия заместник – неуморният Енчо Керязов. Убедена съм, че техните усилия в полза на града си заслужават и ще привлекат още деца към спорта и специално към атлетиката,“ каза Стефка Костадинова, световна реткордьорка в скока на височина.

На церемонията присъстваха още Валентин Ревански – кмет на Ямбол, Енчо Керязов – зам.-кмет на града и световно известен акробат, Атанас Бошев – изпълинтел на обекта и и др.

Лекоатлетическата писта е изцяло модернизирана, тя разполага с осем
коридора, ремонтирано е водното препятствие, както и съоръженията за
овчарски скок. Настилката „Конипур СП“ е трислойна, безфугова система
състояща се от висококачествени полиуретанови и EPDM гумени компоненти (еднопластова синтетична каучукова покривна мембрана).

В допълнение към утвърдената система са положени два запечатващи лакови слоя, чиято цел е увеличаване на износоустойчивостта, здравината и визията ѝ. По-значимите световни стадиони с тази спортна настилка за провеждането на големи спортни събития са „Стадио Олимпико“ в Рим, стадион „Луи II“ в Монако, „Олимпиащадион“ в Берлин, стадион „Лецигрунд“ в Цюрих. Разчертаването на пистата в Yambol3Ямбол е поверено на естонец - лицензиран изпълнител от световната атлетическа асоциация. Средствата за ремонта на съоръжението
са осигурени от Министерството на младежта и спорта.

„Община Ямбол ще продължава да работи за облагородяването на града и развитието на откритите пространства, за обновяването и създаването на нови места за спорт. Децата, младите хора и гражданите на Ямбол
заслужават добри условия за спортно-тренировъчна дейност. Нека пазим
това, което е направено,“ заяви кметът Валентин Ревански. Той съобщи и
още една добра новина за града – Община Ямбол ще закупи няколко хиляди спортни седалки за да бъде градският стадион още по-уютен и комфортен.

В края на официалното откриване млади състезатели от трите атлетически клуба в града направиха демонстрационна щафета, за да покажат качествата на пистата и своите възможности, а част от празника бяха и мажоретките от Иновативно основно училище „Николай Петрини“.

YambolYambol1Yambol2Yambol3

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC