bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Стефка Костадинова почете 80-годишнината на НСА

NSA-Stefka-Izov copyПредседателят на БОК Стефка Костадинова бе сред официалните гости на тържеството по случай 80-годишнината на Националната спортна академия.

Кулминацията на тържествата ще бъде утре, когато е предвиден спектакъл в НДК. Тогава на сцената ще излязат над 500 студенти, които ще представят на широката общественост миналото, настоящето и бъдещето на ВУЗ-а. Представлението е под надслов „Полет към звездите“ и е под режисурата на проф. Кирил Андонов.

А идеята идва от един изказ на предишиния ректор на НСА проф. Пенчо Гешев. „Как би изглеждава Академията след 100 години...“, казва той на предишното тържество. Така творческият екип се захваща да представи тази мисъл на сцената. И докато сега знания на студентите предават изключителни професионалисти, то след време това ще са предимно... NSA-Stefka1роботи.

За 80 години обучение в НСА са получили повече от 50 000 студенти от над 60 държави. А в момента там знания „попиват“ близо 3000 млади хора от 69 специалности.

Гост в аула „Максима“ днес бе и държавният глава Румен Радев, който връчи почетния знак на президента на ректора проф. Николай Изов. Гост бе и спортният министър Весела Лечева.

NSA-Stefka-IzovNSA-Stefka-Izov1NSA-StefkaNSA-Stefka1NSA-Stefka2

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC