bg en

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски фестивал в Италия. На церемонията в гранд хотел София присъства и ръководството на  Българска федерация по ски. В залата бяха още треньорите на медалистите, техни роднини и съотборници, журналисти.

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен младежки фестивал в Италия. Част от нашата делегация, след които призьорите в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов се завърнаха тази вечер и една от първите прегръдки бе на доскорошната българска мегазвезда в бордъркроса Александра Жекова, която вече се отдаде на треньорска дейност.

Трети медал за младите олимпийци

Трети медал за младите олимпийци

Младите български лъвчета спечелиха трети медал на продължаващия в Италия олимпийски зимен европейски фестивал. В отборния бордъркрос Андреа Коцинова и Иван Иванов отвоюваха бронз.

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова, председател на БОК, поздрави медалистите и техните треньори, веднага след награждаването на европейския младежки олимпийски фестивал в Италия.

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Втори сребърен медал спечелиха младите български лъвчета в зимните спортове на олимпийския европейски фестивал в Италия. Този път Тервел Замфиров и Андреа Коцинова грабнаха среброто в отборната микс надпревара на паралелния гигантски слалом в сноуборда.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Стефка Костадинова почете 80-годишнината на НСА

NSA-Stefka-Izov copyПредседателят на БОК Стефка Костадинова бе сред официалните гости на тържеството по случай 80-годишнината на Националната спортна академия.

Кулминацията на тържествата ще бъде утре, когато е предвиден спектакъл в НДК. Тогава на сцената ще излязат над 500 студенти, които ще представят на широката общественост миналото, настоящето и бъдещето на ВУЗ-а. Представлението е под надслов „Полет към звездите“ и е под режисурата на проф. Кирил Андонов.

А идеята идва от един изказ на предишиния ректор на НСА проф. Пенчо Гешев. „Как би изглеждава Академията след 100 години...“, казва той на предишното тържество. Така творческият екип се захваща да представи тази мисъл на сцената. И докато сега знания на студентите предават изключителни професионалисти, то след време това ще са предимно... NSA-Stefka1роботи.

За 80 години обучение в НСА са получили повече от 50 000 студенти от над 60 държави. А в момента там знания „попиват“ близо 3000 млади хора от 69 специалности.

Гост в аула „Максима“ днес бе и държавният глава Румен Радев, който връчи почетния знак на президента на ректора проф. Николай Изов. Гост бе и спортният министър Весела Лечева.

NSA-Stefka-IzovNSA-Stefka-Izov1NSA-StefkaNSA-Stefka1NSA-Stefka2

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC