bg en

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски фестивал в Италия. На церемонията в гранд хотел София присъства и ръководството на  Българска федерация по ски. В залата бяха още треньорите на медалистите, техни роднини и съотборници, журналисти.

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен младежки фестивал в Италия. Част от нашата делегация, след които призьорите в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов се завърнаха тази вечер и една от първите прегръдки бе на доскорошната българска мегазвезда в бордъркроса Александра Жекова, която вече се отдаде на треньорска дейност.

Трети медал за младите олимпийци

Трети медал за младите олимпийци

Младите български лъвчета спечелиха трети медал на продължаващия в Италия олимпийски зимен европейски фестивал. В отборния бордъркрос Андреа Коцинова и Иван Иванов отвоюваха бронз.

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова, председател на БОК, поздрави медалистите и техните треньори, веднага след награждаването на европейския младежки олимпийски фестивал в Италия.

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Втори сребърен медал спечелиха младите български лъвчета в зимните спортове на олимпийския европейски фестивал в Италия. Този път Тервел Замфиров и Андреа Коцинова грабнаха среброто в отборната микс надпревара на паралелния гигантски слалом в сноуборда.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Наш гимнастик на финал, волейболитите с първа загуба

voleyМладежкият национален отбор по волейбол на България записа първа загуба на продължаващия в Банска Бистрица Европейски олимпийски младежки фестивал.

Нашите отстъпиха с 0:3 (23:25, 20:25, 24:26) в турнира, който се явява мини-европейско първенство. Въпреки загубата, тимът воден от Мартин Стоев, ще играе на полуфиналите в петък, тъй като в предишните два дни бе победил Германия с 3:2 и Словакия с 3:0. Мачовете за определяне на финалистите са в петък от 17.30 ч. българско време.

Междувременно късно снощи националният отбор на България по волейбол за девойки до 19 години загуби и втория си мач в Банска Бистрица (Словакия). Съставът на Мила Кьосева отстъпи пред Румъния с judo0:3 (19:25, 14:25, 22:25). Това отрежда на нашите битка за местата от 5-о до 8-о в крайното класиране. По-късно днес е последният мач в групите на българките срещу Полша.

В тениса българската двойка Ивайло Симеонов/Ева Николова отстъпи в
първия си мач с 5:7, 1:6 пред испанския тандем Пелаез/Ернандес (Исп). На сингъл Ивайло загуби във втория кръг с 6:7, 2:6 от поляка Алън Вазни.

В спортната гимнастика Божидар Златанов се нареди девети в многобоя със 78.250 т., но влиза с първи резултат във финала на успоредка – 13.560 т., а е първа резерва на земя с 13.350 т.( девети резултат) и втора резерва на кон с гривни с 13.000 т.(десети резултат). Финалът на
успоредка е в петък от 19 ч. българско време.

В леката атлетика с 12.26 м Елена Аргирова се класира с втори резултат
за финала на тройния скок, който е насрочен за петък от 19.20 ч. наше
време.

В джудото в кат. 73 кг Мариян Палев започна с победа над гърка Алексиос Михайлидис, но сле това отстъпи пред Джошуа Де Ланже от Нидерландия.

В колоезденето в 8.4-километровата надпревара по часовник Елица
Ючорманска се класира 63-та, на 1:30,01 мин. от шампионката Кат Фъргюсън от Великобритания. При момчетата Филип Магалчев остана 74-ти, на 1:23,91 мин. от победителя Патрик Гощчирни от Полша.

В плуването Тодор Господинов се нареди четвърти в серията си на 200 м
гръб с 2:11,39 мин.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC