bg en

Белчо Горанов с европейска награда

Белчо Горанов с европейска награда

Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, получи престижна награда на Европейските олимпийски комитети (EОК).

Легендите на бокса се събраха в чест на Георги Костадинов

Легендите на бокса се събраха в чест на Георги Костадинов

Емоционално, с много усмивки, закачки и позитивна енергия. Така премина честването, организирано от Българска федерация по бокс, по повод 50-годишния юбилей от златния медал, спечелен от Георги Костадинов на Игрите в Мюнхен 1972-а в категория до 51 кг.

Легенди на български спорт поздравиха Йорданка Благоева с юбилея

Легенди на български спорт поздравиха Йорданка Благоева с юбилея

Емоционално тържество отбеляза 50-годишнината на първия световен рекорд в българската лека атлетика. На 24 септември 1972 г. Йорданка Благоева преодолява 194 см в скока на височина и става първата българка превзела световния връх в Царицата на спортовете.

Стефка Костадинова с поздравителен адрес до

Стефка Костадинова с поздравителен адрес до "златните" момичета

Стефка Костадинова, председател на БОК, изпрати поздравителен адрес до "златните" момичета в ансамбъла по художествената гимнастика, които взеха две титли на световното в София и си осигуриха олимпийска квота за игрите Париж 2024.

209 см: Световният връх на Стефка Костадинова е недостижим вече 35 години

209 см: Световният връх на Стефка Костадинова е недостижим вече 35 години

На 30 август се навършват 35 години от едно историческо за България и за глобалния спорт събитие – поставянето на непокътнатия и до днес световен рекорд 209 см на Стефка Костадинова в скока на височина.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Томас Бах с обръщение към Генералната асамблея на ЕОК

bah copyПрезидентът на МОК, Томас Бах направи обръщение към генералната асамблея на Европейските олимпийски комитети /ЕОК/ състоялата се в Скопие, Република Северна Македония, на 10 и 11 юни.

В речта си президентът Бах подчерта влиянието на руската инвазия в Украйна върху света на спорта и украинската олимпийска общност. Той разясни действията на МОК след избухването на войната, които включват както защитни мерки за целостта на състезанията, така и санкции срещу отговорните за войната.

"Трябваше да вземем защитни мерки по отношение на руските и беларуски спортисти и официални лица за участие в международни състезания, като препоръчаме тяхното неучастие - заяви Бах. - Времето за премахване на тези мерки не е дошло".

Той също така подчерта важността на защитата на мисията на олимпийското движение: „защото тази мисия е във вашите сърца, защото тази мисия е причината да започнете кариерата си в спортната администрация. Тази мисия е да обедини света в мирна конкуренция. И тази мисия е още по-важна в нашия толкова фрагментиран свят." След това той заключи: „Нашата мисия е хуманитарна мисия и тази хуманитарна мисия можем да изпълним само ако стоим над и отвъд политическите различия и всички различия, политически, културни или спортни“.

Пълният текст на речта може да намерите  ТУК

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC