bg en

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски фестивал в Италия. На церемонията в гранд хотел София присъства и ръководството на  Българска федерация по ски. В залата бяха още треньорите на медалистите, техни роднини и съотборници, журналисти.

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен младежки фестивал в Италия. Част от нашата делегация, след които призьорите в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов се завърнаха тази вечер и една от първите прегръдки бе на доскорошната българска мегазвезда в бордъркроса Александра Жекова, която вече се отдаде на треньорска дейност.

Трети медал за младите олимпийци

Трети медал за младите олимпийци

Младите български лъвчета спечелиха трети медал на продължаващия в Италия олимпийски зимен европейски фестивал. В отборния бордъркрос Андреа Коцинова и Иван Иванов отвоюваха бронз.

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова, председател на БОК, поздрави медалистите и техните треньори, веднага след награждаването на европейския младежки олимпийски фестивал в Италия.

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Втори сребърен медал спечелиха младите български лъвчета в зимните спортове на олимпийския европейски фестивал в Италия. Този път Тервел Замфиров и Андреа Коцинова грабнаха среброто в отборната микс надпревара на паралелния гигантски слалом в сноуборда.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

БОК отчете една от най-силните и паметни години през новия век

OC-2022-2Подкрепено бе предложението на федерациите за финансови буфери за преодоляване последствията от глобални кризи
На днешното редовно Общо събрание членовете на Българския олимпийски комитет отчетоха една от най-силните и паметни години през новия век за българския спорт.

В периода са състояха две олимпийски игри, а на летните в Токио миналото лято страната записа исторически връх.

„След 13-годишна пауза отново светът слуша българския химн, а
сънародниците ни имаха поводи за гордост с прекрасните успехи на 10-те медалистки: Ивет, Стойка, петте златните момичета, Антоанета, Тайбе и Евелина. Благодарим им от сърце – на тях, на треньорите, на щабовете във федерациите - и им желаем нови победи. На зимната OC-2022-1олимпиада в Пекин представянето ни бе според възможностите. Нашият потенциал в белите спортове е ограничен и истинско чудо е, че имаме звезди като Алберт Попов, Радо Янков, Влади Зографски, Владо Илиев, Милена Тодорова и др. Всички те, в неравна конкуренция правят чудеса за да бъдат сред
световния елит, сред представители на държави гиганти в зимните
спортове. Искам да благодаря на всички от моя екип в БОК, на помощните звена, на цялата ни олимпийска общност за силната ангажираност и отдаденост на идеите на олимпизма,“ каза президентът на БОК Стефка Костадинова в приветствието си към присъстващите.

Делегатите на Общото събрание на БОК приеха отчета, който подробно анализира представянето ни в отделните спортове. Гласувани бяха също така счетоводен отчет, одит и доклад на Контролния съвет. Приети бяха Програмата на БОК за 2022 г. и бюджетът на БОК за 2022 г.

Председателят на БОК изтъкна изявената в разговор със Сергей OC-2022Бубка съпричастност със страданията на украинския народ и готовност за помощ от страна на българското олимпийско семейство чрез осигуряване на подготвителни лагери за украински спортисти у нас. На организирания от БОК младежки олимпийски фестивал в Албена това лято са поканени и ще участват деца на украински бежанци. „Много жалко е, че и украинските, и руските, и беларуските спортисти са лишени от възможност за изяви на
големи състезания. Дано всичко това скоро свърши,“ каза още Костадинова.

БОК подкрепи предложението на президентите на федерациите по джудо, хокей на трева и др., държавата да осигури специален финансов буфер за поемане разходите за участие на украински спортисти в организирани у нас първенства и лагери. БОК се ангажира да настоява за подобен буфер и за поемане непредвидени и трудно прогнозируеми разходи по доставяне на екипи и материално-техническо осигуряване за българските спортни
институции следствие на глобални кризи.

Прието бе предложението на проф. Лозан Митев от НСА за активизиране работата на българските спортни федерации в българското училище. Работна среща с участието на БОК, МОН, ММС и НСА би спомогнала за тази високохуманна и практически ценна образователна мисия.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC