bg en

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова бе сред официалните лица, наградили призьорите от държавното първенство за деца и младежи в риск.

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти в 6 дисциплини - ски-алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон, фигурно пързаляне и шорттрек ще стартират на зимния младежки олимпийски фестивал във Вуокати, Финландия (20-25 март).

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

Младите талантливи спортисти от Сапарева баня са номер 1 по спечелени медали в олимпийския зимен фестивал на БОК. Десетото юбилейно издание завърши днес със ски-бяганията в местността Язовира на ски-зона Пампорово-Чепеларе.

 Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Гъстата мъгла, студеното време и силният вятър не попречиха на ентусиазва на бъдещите спортни звезди на България в биатлона. Със стартовете в местността Язовира на Пампорово днес продължи десетия юбилеен олимпийски младежки зимен фестивал Чепеларе 2022.

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

Десетият олимпийски зимен младежки фестивал завършва през този уикенд уикенд със състезанията по биатлон и ски-бягане. Юбилейното издание на форума отново се организира от Българския олимпийски комитет и за втора поредна година обхваща стартове в две планини - Осогово и Родопите.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

БОК отчете една от най-силните и паметни години през новия век

OC-2022-2Подкрепено бе предложението на федерациите за финансови буфери за преодоляване последствията от глобални кризи
На днешното редовно Общо събрание членовете на Българския олимпийски комитет отчетоха една от най-силните и паметни години през новия век за българския спорт.

В периода са състояха две олимпийски игри, а на летните в Токио миналото лято страната записа исторически връх.

„След 13-годишна пауза отново светът слуша българския химн, а
сънародниците ни имаха поводи за гордост с прекрасните успехи на 10-те медалистки: Ивет, Стойка, петте златните момичета, Антоанета, Тайбе и Евелина. Благодарим им от сърце – на тях, на треньорите, на щабовете във федерациите - и им желаем нови победи. На зимната OC-2022-1олимпиада в Пекин представянето ни бе според възможностите. Нашият потенциал в белите спортове е ограничен и истинско чудо е, че имаме звезди като Алберт Попов, Радо Янков, Влади Зографски, Владо Илиев, Милена Тодорова и др. Всички те, в неравна конкуренция правят чудеса за да бъдат сред
световния елит, сред представители на държави гиганти в зимните
спортове. Искам да благодаря на всички от моя екип в БОК, на помощните звена, на цялата ни олимпийска общност за силната ангажираност и отдаденост на идеите на олимпизма,“ каза президентът на БОК Стефка Костадинова в приветствието си към присъстващите.

Делегатите на Общото събрание на БОК приеха отчета, който подробно анализира представянето ни в отделните спортове. Гласувани бяха също така счетоводен отчет, одит и доклад на Контролния съвет. Приети бяха Програмата на БОК за 2022 г. и бюджетът на БОК за 2022 г.

Председателят на БОК изтъкна изявената в разговор със Сергей OC-2022Бубка съпричастност със страданията на украинския народ и готовност за помощ от страна на българското олимпийско семейство чрез осигуряване на подготвителни лагери за украински спортисти у нас. На организирания от БОК младежки олимпийски фестивал в Албена това лято са поканени и ще участват деца на украински бежанци. „Много жалко е, че и украинските, и руските, и беларуските спортисти са лишени от възможност за изяви на
големи състезания. Дано всичко това скоро свърши,“ каза още Костадинова.

БОК подкрепи предложението на президентите на федерациите по джудо, хокей на трева и др., държавата да осигури специален финансов буфер за поемане разходите за участие на украински спортисти в организирани у нас първенства и лагери. БОК се ангажира да настоява за подобен буфер и за поемане непредвидени и трудно прогнозируеми разходи по доставяне на екипи и материално-техническо осигуряване за българските спортни
институции следствие на глобални кризи.

Прието бе предложението на проф. Лозан Митев от НСА за активизиране работата на българските спортни федерации в българското училище. Работна среща с участието на БОК, МОН, ММС и НСА би спомогнала за тази високохуманна и практически ценна образователна мисия.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC