bg en

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски фестивал в Италия. На церемонията в гранд хотел София присъства и ръководството на  Българска федерация по ски. В залата бяха още треньорите на медалистите, техни роднини и съотборници, журналисти.

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен младежки фестивал в Италия. Част от нашата делегация, след които призьорите в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов се завърнаха тази вечер и една от първите прегръдки бе на доскорошната българска мегазвезда в бордъркроса Александра Жекова, която вече се отдаде на треньорска дейност.

Трети медал за младите олимпийци

Трети медал за младите олимпийци

Младите български лъвчета спечелиха трети медал на продължаващия в Италия олимпийски зимен европейски фестивал. В отборния бордъркрос Андреа Коцинова и Иван Иванов отвоюваха бронз.

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова, председател на БОК, поздрави медалистите и техните треньори, веднага след награждаването на европейския младежки олимпийски фестивал в Италия.

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Втори сребърен медал спечелиха младите български лъвчета в зимните спортове на олимпийския европейски фестивал в Италия. Този път Тервел Замфиров и Андреа Коцинова грабнаха среброто в отборната микс надпревара на паралелния гигантски слалом в сноуборда.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Спряха Русия и Беларус от европейския олимпийски младежки фестивал

ЕOK-logoИзпълнителният комитет на Европейските олимпийски комитети (EOК) се срещна отново, за да обсъди влошаващата се ситуация и хуманитарната криза след инвазията на Русия в Украйна, миналата седмица.

EOК е солидарен с Украйна и напълно подкрепя изявлението и всички препоръчани действия, издадени от Международния олимпийски комитет (МОК) в понеделник. Ето защо, след консултация с организационния комитет на Вуокати 2022 и всички заинтересовани страни и като отбеляза решенията, взети от участващите международни федерации, EOК взе следното решение:

Спортисти и длъжностни/официални лица от Русия и Беларус няма да участват в предстоящия зимен европейски младежки олимпийски фестивал (EYOF) през 2022 г., който ще се проведе във Вуокати, Финландия, от 20 до 25 март.

EOК признава, че изявлението на МОК е предвидило по изключение разпоредби за организаторите на събития, които трябва да се проведат в много кратък срок. Въпреки това, за да се защити благосъстоянието на такива младите спортисти, както и да се защити целостта на събитието, EOК смята, че руските и белоруските спортисти не трябва да се състезават във Вуокати в каквото и да е качество.

EOК взема това решение с нежелание поради изключително младата възраст на засегнатите спортисти. Въпреки това, както заяви МОК, „това е дилема, която не може да бъде решена“.

EOК продължава на почасова база да следи войната в Украйна и своевременно ще предоставя допълнителни актуализации относно единния подход на европейските национални олимпийски комитети в подкрепа на спортистите и народа на Украйна.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC