bg en

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова бе сред официалните лица, наградили призьорите от държавното първенство за деца и младежи в риск.

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти в 6 дисциплини - ски-алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон, фигурно пързаляне и шорттрек ще стартират на зимния младежки олимпийски фестивал във Вуокати, Финландия (20-25 март).

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

Младите талантливи спортисти от Сапарева баня са номер 1 по спечелени медали в олимпийския зимен фестивал на БОК. Десетото юбилейно издание завърши днес със ски-бяганията в местността Язовира на ски-зона Пампорово-Чепеларе.

 Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Гъстата мъгла, студеното време и силният вятър не попречиха на ентусиазва на бъдещите спортни звезди на България в биатлона. Със стартовете в местността Язовира на Пампорово днес продължи десетия юбилеен олимпийски младежки зимен фестивал Чепеларе 2022.

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

Десетият олимпийски зимен младежки фестивал завършва през този уикенд уикенд със състезанията по биатлон и ски-бягане. Юбилейното издание на форума отново се организира от Българския олимпийски комитет и за втора поредна година обхваща стартове в две планини - Осогово и Родопите.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Спряха Русия и Беларус от европейския олимпийски младежки фестивал

ЕOK-logoИзпълнителният комитет на Европейските олимпийски комитети (EOК) се срещна отново, за да обсъди влошаващата се ситуация и хуманитарната криза след инвазията на Русия в Украйна, миналата седмица.

EOК е солидарен с Украйна и напълно подкрепя изявлението и всички препоръчани действия, издадени от Международния олимпийски комитет (МОК) в понеделник. Ето защо, след консултация с организационния комитет на Вуокати 2022 и всички заинтересовани страни и като отбеляза решенията, взети от участващите международни федерации, EOК взе следното решение:

Спортисти и длъжностни/официални лица от Русия и Беларус няма да участват в предстоящия зимен европейски младежки олимпийски фестивал (EYOF) през 2022 г., който ще се проведе във Вуокати, Финландия, от 20 до 25 март.

EOК признава, че изявлението на МОК е предвидило по изключение разпоредби за организаторите на събития, които трябва да се проведат в много кратък срок. Въпреки това, за да се защити благосъстоянието на такива младите спортисти, както и да се защити целостта на събитието, EOК смята, че руските и белоруските спортисти не трябва да се състезават във Вуокати в каквото и да е качество.

EOК взема това решение с нежелание поради изключително младата възраст на засегнатите спортисти. Въпреки това, както заяви МОК, „това е дилема, която не може да бъде решена“.

EOК продължава на почасова база да следи войната в Украйна и своевременно ще предоставя допълнителни актуализации относно единния подход на европейските национални олимпийски комитети в подкрепа на спортистите и народа на Украйна.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC