bg en

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова бе сред официалните лица, наградили призьорите от държавното първенство за деца и младежи в риск.

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти в 6 дисциплини - ски-алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон, фигурно пързаляне и шорттрек ще стартират на зимния младежки олимпийски фестивал във Вуокати, Финландия (20-25 март).

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

Младите талантливи спортисти от Сапарева баня са номер 1 по спечелени медали в олимпийския зимен фестивал на БОК. Десетото юбилейно издание завърши днес със ски-бяганията в местността Язовира на ски-зона Пампорово-Чепеларе.

 Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Гъстата мъгла, студеното време и силният вятър не попречиха на ентусиазва на бъдещите спортни звезди на България в биатлона. Със стартовете в местността Язовира на Пампорово днес продължи десетия юбилеен олимпийски младежки зимен фестивал Чепеларе 2022.

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

Десетият олимпийски зимен младежки фестивал завършва през този уикенд уикенд със състезанията по биатлон и ски-бягане. Юбилейното издание на форума отново се организира от Българския олимпийски комитет и за втора поредна година обхваща стартове в две планини - Осогово и Родопите.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

МОК призова за отмяна на спортни събития в Русия и Беларус

MOC-logoИзпълнителният комитет (ИК) на Международния олимпийски комитет (МОК) повтори днес категоричното осъждане от страна на МОК на нарушаването на олимпийското примирие от руското правителство и правителството на Беларус чрез подкрепата му в това.Съответната резолюция на ООН беше приета от Общото събрание на ООН на 2 декември 2021 г. с консенсус на всички 193 държави-членки на ООН. Олимпийското примирие започва седем дни преди началото на Олимпийските игри, на 4 февруари 2022 г., и приключва седем дни след закриването на Параолимпийските игри.

ИК на МОК призовава всички международни спортни федерации да преместят или отменят своите спортни събития, които в момента са планирани в Русия или Беларус. Те трябва да вземат предвид нарушаването на олимпийското примирие от руското и белоруското правителство и да дадат абсолютен приоритет на безопасността и сигурността на спортистите. Самият МОК няма планирани събития в Русия или Беларус.

В допълнение, ИК на МОК настоява да не се показва руски или белоруски национален флаг и да не се изпълнява руски или белоруски химн на международни спортни събития, които все още не са част от съответните санкции на Световната антидопингова агенция (WADA) за Русия.

В същото време ИК на МОК изразява пълната си подкрепа към Международния паралимпийски комитет (IPC) за предстоящите Паралимпийски зимни игри в Пекин 2022 г.

ИК на МОК изразява дълбоката си загриженост за безопасността на членовете на олимпийската общност в Украйна и застава в пълна солидарност. В него се отбелязва, че специалната работна група на МОК е в контакт с олимпийската общност в страната, за да координира хуманитарната помощ, когато е възможно.

ИК на МОК изисква от работната група да продължи да следи отблизо ситуацията и да държи ИК на МОК информиран, също и по отношение на потенциални изменения на днешната резолюция.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC