bg en

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски фестивал в Италия. На церемонията в гранд хотел София присъства и ръководството на  Българска федерация по ски. В залата бяха още треньорите на медалистите, техни роднини и съотборници, журналисти.

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен младежки фестивал в Италия. Част от нашата делегация, след които призьорите в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов се завърнаха тази вечер и една от първите прегръдки бе на доскорошната българска мегазвезда в бордъркроса Александра Жекова, която вече се отдаде на треньорска дейност.

Трети медал за младите олимпийци

Трети медал за младите олимпийци

Младите български лъвчета спечелиха трети медал на продължаващия в Италия олимпийски зимен европейски фестивал. В отборния бордъркрос Андреа Коцинова и Иван Иванов отвоюваха бронз.

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова, председател на БОК, поздрави медалистите и техните треньори, веднага след награждаването на европейския младежки олимпийски фестивал в Италия.

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Втори сребърен медал спечелиха младите български лъвчета в зимните спортове на олимпийския европейски фестивал в Италия. Този път Тервел Замфиров и Андреа Коцинова грабнаха среброто в отборната микс надпревара на паралелния гигантски слалом в сноуборда.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Полярен студ и здравни мерки редуцират броя на олимпийците за закриването на игрите

talisman4Новата вълна полярен студ и стриктните здравни мерки, съпровождащи цялата олимпиада, ще се отразят и на закриването на игрите в Пекин.

Организаторите планират церемонията да бъде максимално съкратена, а участниците в нея от отделните държави – редуцирани до минимум.

Същевременно повечето спортисти бързат да заминат веднага за следващите си стартове, предстоящи до края на зимата. Подобна е ситуацията и в българския лагер, в който състезателите отпътуват веднага след състезанията си от Пекин. Биатлонистите ни заминават утре през нощта директно през Милано за участие в оставащите до края на зимата кръгове за Световната купа във Финландия, Естония и Норвегия, а Благой Тодев и Лора Христова се запътиха към световното младежко първенство в Солт Лейк сити.

Владимир Зографски вече е в Любляна за да продължи световния тур в ски-скока, сноубордистът Радослав Янков и състезателят на шейни Павел Ангелов също отпътуваха фокусирани в изпитанията до края на сезона.
Същевременно скиорите алпийци и фигуристката Александра Фейгин
приключиха последни от нашите олимпийските си стартове и заминаха за България, тъй като предстоящите нови важни изпитания не им позволяват оставане в Китай до закриването в края на седмицата.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC