bg en

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски фестивал в Италия. На церемонията в гранд хотел София присъства и ръководството на  Българска федерация по ски. В залата бяха още треньорите на медалистите, техни роднини и съотборници, журналисти.

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен младежки фестивал в Италия. Част от нашата делегация, след които призьорите в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов се завърнаха тази вечер и една от първите прегръдки бе на доскорошната българска мегазвезда в бордъркроса Александра Жекова, която вече се отдаде на треньорска дейност.

Трети медал за младите олимпийци

Трети медал за младите олимпийци

Младите български лъвчета спечелиха трети медал на продължаващия в Италия олимпийски зимен европейски фестивал. В отборния бордъркрос Андреа Коцинова и Иван Иванов отвоюваха бронз.

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова, председател на БОК, поздрави медалистите и техните треньори, веднага след награждаването на европейския младежки олимпийски фестивал в Италия.

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Втори сребърен медал спечелиха младите български лъвчета в зимните спортове на олимпийския европейски фестивал в Италия. Този път Тервел Замфиров и Андреа Коцинова грабнаха среброто в отборната микс надпревара на паралелния гигантски слалом в сноуборда.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Биатлонистите ни 18-и на олимпийската щафета в Пекин

9.VLADIMIR ILIEV 2Четиримата български биатлонисти се наредиха на 18-о място в щафетата 4 по 7.5 км на олимпийските игри в Пекин.

Благой Тодев зареди три допълнителни патрона на първи пост и предаде 19-и на Владимир Илиев, който със силно бягане и само две грешки изведе отбора до 16-ата позиция. На трети и четвърти пост Димитър Герджиков и Антон Синапов направиха по една допълнителна обиколка – съответно на легнал и на прав, което отреди крайното 18-о място на България.

С това мъжете ни приключиха участието си на игрите в Пекин, а утре е щафетата при жените с начален час 9.45 ч. българско време. При дамите съществува малък шанс Милена Тодорова да участва на масовия индивидуален старт в събота, тъй като в момента е втора резерва от квотата на състезателките извън ранглистата от световната купа.

По-късно днес, от 14.10 ч. българско време, Александра Фейгин ще направи своя дебют на олимпийския лед с кратката си програма във фигурното пързаляне...


Снимка БОК, Йордан Петков

9.ANTON SINAPOV9.BLAGOY TODEV - START9.DIMITAR GERDZHIKOV9.VLADIMIR ILIEV 29VLADIMIR ILIEV


София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC