bg en

Стефка Костадинова прие в НСА факела с олимпийския огън

Стефка Костадинова прие в НСА факела с олимпийския огън

Всяка година на 23 юни под егидата на МОК хиляди градове на планетата се включват в традиционната инициатива за отбелязване на Международния Олимпийски ден.

Една година до третите Европейски игри в Краков-Малаполска

Една година до третите Европейски игри в Краков-Малаполска

Eвропейските олимпийски комитети (ЕОС) отбелязват днес едногодишно обратно броене до Европейските игри 2023 г. Третото издание на форума ще се състои в Полша от 21 юни до 2 юли следващото лято. В Игрите Краков-Малополска 2023 ще участват най-добрите състезатели в 18 олимпийски спорта, които ще се борят за олимпийски квалификации и европейски титли.

Трима си тръгнаха с по две титли от олимпийския фестивал в Албена

Трима си тръгнаха с по две титли от олимпийския фестивал в Албена

Бъдещите шампиони на България се събраха под знамената на БОК за традиционния Олимпийски младежки фестивал. Лятното издание на форума отбелязва 15-ата си годишнина с участието на близо 500 млади таланти в рекордните като брой 10 спорта:

Брейк танците с дебют на Олимпийския фестивал в Албена

Брейк танците с дебют на Олимпийския фестивал в Албена

Най-новият олимпийски спорт – брейк танците направиха своя дебют на Олимпийския младежки летен фестивал тази година в Албена. Бъдещите спортни звезди на България се събраха на мултиспортния форум, организиран от БОК за 15 поредна година. Близо 500 млади таланти се състезават в рекордните 10 спорта.

Изключителен интерес към дискусиите и презентациите на 40-ата сесия

Изключителен интерес към дискусиите и презентациите на 40-ата сесия

С тържествена церемония в Старата Митрополия на Несебър бе дадено началото на 40-ата сесия за млади участници и 10-ата сесия за учители на Националната олимпийска академия (НОА) на БОК - 2022, която тази година преминава под надслова „Социално-културни изменения на съвременния спорт и мисията на Олимпизма“.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Биатлонистите ни 18-и на олимпийската щафета в Пекин

9.VLADIMIR ILIEV 2Четиримата български биатлонисти се наредиха на 18-о място в щафетата 4 по 7.5 км на олимпийските игри в Пекин.

Благой Тодев зареди три допълнителни патрона на първи пост и предаде 19-и на Владимир Илиев, който със силно бягане и само две грешки изведе отбора до 16-ата позиция. На трети и четвърти пост Димитър Герджиков и Антон Синапов направиха по една допълнителна обиколка – съответно на легнал и на прав, което отреди крайното 18-о място на България.

С това мъжете ни приключиха участието си на игрите в Пекин, а утре е щафетата при жените с начален час 9.45 ч. българско време. При дамите съществува малък шанс Милена Тодорова да участва на масовия индивидуален старт в събота, тъй като в момента е втора резерва от квотата на състезателките извън ранглистата от световната купа.

По-късно днес, от 14.10 ч. българско време, Александра Фейгин ще направи своя дебют на олимпийския лед с кратката си програма във фигурното пързаляне...


Снимка БОК, Йордан Петков

9.ANTON SINAPOV9.BLAGOY TODEV - START9.DIMITAR GERDZHIKOV9.VLADIMIR ILIEV 29VLADIMIR ILIEV


София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC