bg en

Стефка Костадинова прие в НСА факела с олимпийския огън

Стефка Костадинова прие в НСА факела с олимпийския огън

Всяка година на 23 юни под егидата на МОК хиляди градове на планетата се включват в традиционната инициатива за отбелязване на Международния Олимпийски ден.

Една година до третите Европейски игри в Краков-Малаполска

Една година до третите Европейски игри в Краков-Малаполска

Eвропейските олимпийски комитети (ЕОС) отбелязват днес едногодишно обратно броене до Европейските игри 2023 г. Третото издание на форума ще се състои в Полша от 21 юни до 2 юли следващото лято. В Игрите Краков-Малополска 2023 ще участват най-добрите състезатели в 18 олимпийски спорта, които ще се борят за олимпийски квалификации и европейски титли.

Трима си тръгнаха с по две титли от олимпийския фестивал в Албена

Трима си тръгнаха с по две титли от олимпийския фестивал в Албена

Бъдещите шампиони на България се събраха под знамената на БОК за традиционния Олимпийски младежки фестивал. Лятното издание на форума отбелязва 15-ата си годишнина с участието на близо 500 млади таланти в рекордните като брой 10 спорта:

Брейк танците с дебют на Олимпийския фестивал в Албена

Брейк танците с дебют на Олимпийския фестивал в Албена

Най-новият олимпийски спорт – брейк танците направиха своя дебют на Олимпийския младежки летен фестивал тази година в Албена. Бъдещите спортни звезди на България се събраха на мултиспортния форум, организиран от БОК за 15 поредна година. Близо 500 млади таланти се състезават в рекордните 10 спорта.

Изключителен интерес към дискусиите и презентациите на 40-ата сесия

Изключителен интерес към дискусиите и презентациите на 40-ата сесия

С тържествена церемония в Старата Митрополия на Несебър бе дадено началото на 40-ата сесия за млади участници и 10-ата сесия за учители на Националната олимпийска академия (НОА) на БОК - 2022, която тази година преминава под надслова „Социално-културни изменения на съвременния спорт и мисията на Олимпизма“.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Алберт Попов е 17-и в гигантския слалом на олимпиадата в Пекин

7-albert-popov-fenoveАлберт Попов се нареди 17-и в гигантския слалом на игрите в Пекин и така записа най-добро олимпийско класиране в кариерата си.

С перфектно второ спускане българинът достигна до влезе в Топ 20 и добави допълнително самочувствие за коронната си дисциплина този сезон – слалома, насрочен за сряда.

И във второто спускане днес атмосферните условия отново бяха
изключително неблагоприятни, като между двата манша се наложи крайният вариант организаторите да вкарат тежките машини ратраци по трасето, което по принцип и при нормални условия се избягва при обработка на състезателни писти.

Преди това, при изключително тежки метеорологични условия Алберт Попов успя да влезе в Топ 30 след първото спускане и да стартира четвърти във втория манш. При силен снеговалеж, гъста мъгла и зарината в сняг писта, със стартов № 53 българинът се ориентира отлично, завърши 27-и и постигна резултат, даващ му възможност да атакува още по-челни места във втората част от надпреварата.

Почти половината от записаните 87 състезатели не завършиха първия манш. Шампион е Марко Одермат от Швейцария.

В ски-зона Янцен Алберт бе подкрепен и окуражен от немалка българска група, начело с генералния секретар на БОК Белчо Горанов, шефката на олимпийската ни мисия ни игрите Лилия Пандурова, специалисти от нашия треньорски щаб в алпийските дисциплини... По-късно днес на олимпиадата участват още четирима наши - състезателите на биатлон Милена Тодорова, Владимир Илиев, Благой Тодев и Антон Синапов.

------------
Фотосите са осигурени от Български олимпийски комитет за новините на печатни и електронни медии само по време на олимпиадата в Пекин, без право за ползване с рекламна и търговска цел и при упоменаване на следното:

Снимка: БОК, Йордан Петков


София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC