bg en

Стефка Костадинова прие в НСА факела с олимпийския огън

Стефка Костадинова прие в НСА факела с олимпийския огън

Всяка година на 23 юни под егидата на МОК хиляди градове на планетата се включват в традиционната инициатива за отбелязване на Международния Олимпийски ден.

Една година до третите Европейски игри в Краков-Малаполска

Една година до третите Европейски игри в Краков-Малаполска

Eвропейските олимпийски комитети (ЕОС) отбелязват днес едногодишно обратно броене до Европейските игри 2023 г. Третото издание на форума ще се състои в Полша от 21 юни до 2 юли следващото лято. В Игрите Краков-Малополска 2023 ще участват най-добрите състезатели в 18 олимпийски спорта, които ще се борят за олимпийски квалификации и европейски титли.

Трима си тръгнаха с по две титли от олимпийския фестивал в Албена

Трима си тръгнаха с по две титли от олимпийския фестивал в Албена

Бъдещите шампиони на България се събраха под знамената на БОК за традиционния Олимпийски младежки фестивал. Лятното издание на форума отбелязва 15-ата си годишнина с участието на близо 500 млади таланти в рекордните като брой 10 спорта:

Брейк танците с дебют на Олимпийския фестивал в Албена

Брейк танците с дебют на Олимпийския фестивал в Албена

Най-новият олимпийски спорт – брейк танците направиха своя дебют на Олимпийския младежки летен фестивал тази година в Албена. Бъдещите спортни звезди на България се събраха на мултиспортния форум, организиран от БОК за 15 поредна година. Близо 500 млади таланти се състезават в рекордните 10 спорта.

Изключителен интерес към дискусиите и презентациите на 40-ата сесия

Изключителен интерес към дискусиите и презентациите на 40-ата сесия

С тържествена церемония в Старата Митрополия на Несебър бе дадено началото на 40-ата сесия за млади участници и 10-ата сесия за учители на Националната олимпийска академия (НОА) на БОК - 2022, която тази година преминава под надслова „Социално-културни изменения на съвременния спорт и мисията на Олимпизма“.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Трима наши биатлонисти се класираха за преследването

4-Vlado-IlievТрима наши биатлонисти се класираха в първите 60 в спринта на 10 км на олимпийските игри в Пекин, с което си осигуриха участие в преследването утре.

Със стартов №3 Владимир Илиев потегли отлично и премина без пропуск първата стрелба, но от положение прав допусна две грешки и това му отреди 31-во място в крайното класиране, на 1.51 мин. от шампиона Йоханес Бьо от Норвегия.

След куп премеждия и тягостна изолация европейският шампион за младежи Благой Тодев (със стартов № 69) записа обнадеждаващ олимпийски дебют, като с 1 грешен изстрел се класира 52-ри. С два пропуска Антон Синапов (със стартов № 82) се нареди 56-и и
също намери място сред най-добрите 60.

Едва пет секунди не достигнаха на четвъртия наш представител Димитър Герджиков (със стартов № 57) да се класира за преследването, чепеларецът е 63-и с две грешки в стрелбата,

------
Фотосите са осигурени от Български олимпийски комитет за новините на печатни и електронни медии само по време на олимпиадата в Пекин, без право за ползване с рекламна и търговска цел и при упоменаване на следното:

Снимка: БОК, Йордан Петков

6a-anton-sinapov6a-anton-sinapov16a-anton-sinapov26a-blagoi-todev6a-blagoi-todev16a-blagoi-todev26a-blagoi-todev36a-dim-gerjikov6a-dim-gerjikov16a-dim-gerjikov26a-fenove6a-vlado-iliev6a-vlado-iliev16a-vlado-iliev26a-vlado-iliev36a-vlado-iliev4

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC