bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Трима наши биатлонисти се класираха за преследването

4-Vlado-IlievТрима наши биатлонисти се класираха в първите 60 в спринта на 10 км на олимпийските игри в Пекин, с което си осигуриха участие в преследването утре.

Със стартов №3 Владимир Илиев потегли отлично и премина без пропуск първата стрелба, но от положение прав допусна две грешки и това му отреди 31-во място в крайното класиране, на 1.51 мин. от шампиона Йоханес Бьо от Норвегия.

След куп премеждия и тягостна изолация европейският шампион за младежи Благой Тодев (със стартов № 69) записа обнадеждаващ олимпийски дебют, като с 1 грешен изстрел се класира 52-ри. С два пропуска Антон Синапов (със стартов № 82) се нареди 56-и и
също намери място сред най-добрите 60.

Едва пет секунди не достигнаха на четвъртия наш представител Димитър Герджиков (със стартов № 57) да се класира за преследването, чепеларецът е 63-и с две грешки в стрелбата,

------
Фотосите са осигурени от Български олимпийски комитет за новините на печатни и електронни медии само по време на олимпиадата в Пекин, без право за ползване с рекламна и търговска цел и при упоменаване на следното:

Снимка: БОК, Йордан Петков

6a-anton-sinapov6a-anton-sinapov16a-anton-sinapov26a-blagoi-todev6a-blagoi-todev16a-blagoi-todev26a-blagoi-todev36a-dim-gerjikov6a-dim-gerjikov16a-dim-gerjikov26a-fenove6a-vlado-iliev6a-vlado-iliev16a-vlado-iliev26a-vlado-iliev36a-vlado-iliev4

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC