bg en

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски фестивал в Италия. На церемонията в гранд хотел София присъства и ръководството на  Българска федерация по ски. В залата бяха още треньорите на медалистите, техни роднини и съотборници, журналисти.

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен младежки фестивал в Италия. Част от нашата делегация, след които призьорите в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов се завърнаха тази вечер и една от първите прегръдки бе на доскорошната българска мегазвезда в бордъркроса Александра Жекова, която вече се отдаде на треньорска дейност.

Трети медал за младите олимпийци

Трети медал за младите олимпийци

Младите български лъвчета спечелиха трети медал на продължаващия в Италия олимпийски зимен европейски фестивал. В отборния бордъркрос Андреа Коцинова и Иван Иванов отвоюваха бронз.

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова, председател на БОК, поздрави медалистите и техните треньори, веднага след награждаването на европейския младежки олимпийски фестивал в Италия.

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Втори сребърен медал спечелиха младите български лъвчета в зимните спортове на олимпийския европейски фестивал в Италия. Този път Тервел Замфиров и Андреа Коцинова грабнаха среброто в отборната микс надпревара на паралелния гигантски слалом в сноуборда.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Щафетата ни не завърши, Норвегия ликува с титлата, СНИМКИ

biathlon5Смесената ни щафета не успя да завърши на олимпийските игри в Пекин и приключи на предпоследното 19-о място, преди Словения.

Квартетът ни в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Владимир Илиев и Димитър Герджиков бе затворен с обиколка още преди края на втория пост.

На първи пост Тодорова използва 5 допълнителни патрона в стрелбата и направи една наказателна обиколка, на втори пост Здравкова, която вчера бе знаменосец, използва 4 наказателни патрона е се наложи да направи две наказателни обиколки. А това не позволи на Илиев и Герджиков изобщо да стартират.

Титлата след драматичен финал грабна тимът на Норвегия, а основна заслуга за успеха имаха братята Бьо. Скандинавците завършиха за biathlon41:06:45.6 час, след като допуснаха 3 наказателни обиколки и използваха 13 допълнителни патрона.

На втора позиция с пасив от 0.9 секунди останаха олимпийските шампиони от Пьончан 2018 – тима на Франция. А трети останаха руснаците с изоставане от 1,5 сек.

Състезанията по биатлон продължават в понеделник с индивидуалния старт на 15 километра за жени, който започва в 11 часа българско време.“

---------------
Фотосите са осигурени от Български олимпийски комитет за новините на печатни и електронни медии само по време на олимпиадата в Пекин, без право за ползване с рекламна и търговска цел и при упоменаване на следното:

Снимка: БОК, Йордан Петков
biathlonbiathlon1biathlon2biathlon3biathlon4biathlon5biathlon6jpgbiathlon7biathlon8biathlon9biathlon10biathlon11biathlon12biathlon13

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC