bg en

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски фестивал в Италия. На церемонията в гранд хотел София присъства и ръководството на  Българска федерация по ски. В залата бяха още треньорите на медалистите, техни роднини и съотборници, журналисти.

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен младежки фестивал в Италия. Част от нашата делегация, след които призьорите в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов се завърнаха тази вечер и една от първите прегръдки бе на доскорошната българска мегазвезда в бордъркроса Александра Жекова, която вече се отдаде на треньорска дейност.

Трети медал за младите олимпийци

Трети медал за младите олимпийци

Младите български лъвчета спечелиха трети медал на продължаващия в Италия олимпийски зимен европейски фестивал. В отборния бордъркрос Андреа Коцинова и Иван Иванов отвоюваха бронз.

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова, председател на БОК, поздрави медалистите и техните треньори, веднага след награждаването на европейския младежки олимпийски фестивал в Италия.

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Втори сребърен медал спечелиха младите български лъвчета в зимните спортове на олимпийския европейски фестивал в Италия. Този път Тервел Замфиров и Андреа Коцинова грабнаха среброто в отборната микс надпревара на паралелния гигантски слалом в сноуборда.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Стефка Костадинова и министър Василев се срещнаха с българските журналисти в Пекин

stefkaПрезидентът на БОК Стефка Костадинова и министърът на младежта и спорта Радостин Василев се срещнаха с българските журналисти, акредитирани на олимпиадата в Пекин.

Двамата, заедно с генералния секретар на БОК Белчо Горанов и оперативното ръководство на БОК на игрите, проследиха на живо
първия български старт – ски-соковете на Владимир Зографски от малката шанца.

Костадинова и Василев разговаряха дълго с представителите на медиите, като споделиха впечатления от снощното откриване и от първите си дни на олимпиадата.

stefka1 copy"Всеки ден поддържаме връзка с българските спортисти. Засега нямаме оплаквания, но и големите спортисти не се оплакват. Нека нямаме свръх очаквания. Важно е всеки от олимпийците ни да даде своя максимум точно тук в Пекин - каза Костадинова."

"Изключително съм впечатлен от церемонията по откриването - допълни министър Василев. - Вярвам, че България отново ще има поводи за радост и на тези игри, нека подкрепим нашите олимпийци. Самото им класиране за Пекин е голям успех."

Двамата отново пожелаха успех на всички български спортисти на игрите. След това Костадинова и Василев се отправиха към биатлонския комплекс за да подкрепят четиримата ни състезатели в смесената щафета на 4 х 6 км.
---------
Фотосите са осигурени от БОК за новините на печатни и електронни медии само по време на олимпиадата в Пекин, без право за ползване с рекламна и търговска цел и при упоменаване на следното:

Снимка: БОК, Йордан Петков

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC