bg en

Легенди на български спорт поздравиха Йорданка Благоева с юбилея

Легенди на български спорт поздравиха Йорданка Благоева с юбилея

Емоционално тържество отбеляза 50-годишнината на първия световен рекорд в българската лека атлетика. На 24 септември 1972 г. Йорданка Благоева преодолява 194 см в скока на височина и става първата българка превзела световния връх в Царицата на спортовете.

Стефка Костадинова с поздравителен адрес до

Стефка Костадинова с поздравителен адрес до "златните" момичета

Стефка Костадинова, председател на БОК, изпрати поздравителен адрес до "златните" момичета в ансамбъла по художествената гимнастика, които взеха две титли на световното в София и си осигуриха олимпийска квота за игрите Париж 2024.

209 см: Световният връх на Стефка Костадинова е недостижим вече 35 години

209 см: Световният връх на Стефка Костадинова е недостижим вече 35 години

На 30 август се навършват 35 години от едно историческо за България и за глобалния спорт събитие – поставянето на непокътнатия и до днес световен рекорд 209 см на Стефка Костадинова в скока на височина.

Знаменити спортисти почетоха Норайр Нурикян по случай 50-годишнината от първото му олимпийско злато

Знаменити спортисти почетоха Норайр Нурикян по случай 50-годишнината от първото му олимпийско злато

На днешния ден преди точно половин век в Мюнхен се случва историческо за български спорт събитие. На 29 август 1972 г. по време на олимпийските игри в баварската столица родните щанги печелят първата си олимпийска титла.

БОК отличи „олимпийския лекар“ д-р Стефан Стругаров

БОК отличи „олимпийския лекар“ д-р Стефан Стругаров

Българският олимпийски комитет отличи д-р Стефан Стругаров, един от най-добрите специалисти в спортната медицина у нас.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Генералният секретар на БОК с голямо признание в Санкт Петербург

GoranovГенералният секретар на Българския олимпийски комитет (БОК) Белчо Горанов получи диплома за „Почетен доктор“ на Националния държавен университет за физическа култура, спорт и здраве „П. Ф.Лесгафт“ в Санкт Петербург, Русия.

Това стана на тържественото честване по повод 125 години от създаването на университета, което се проведе в Мариинския театър в града. Белчо Горанов получи дипломата си лично от ректора проф. Сергей Петров.

На церемонията присъстваха над 1000 гости, сред които много големи шампиони, които са възпитаници на известното учебно заведение. Те са спечелили през годините 371 медала от олимпийски игри, като от тях 187 са златни медали. Сред по-известните участници в тържеството, които са учили и в университета, бяха легендите на спорта в Русия и многократни олимпийски медалисти Александър Карелин (борба), Алина Кабаева (художествена гимнастика), Любов Егорова (ски бягане), Алексей Немов (спортна гимнастика), Владимир Салников (плуване), Евгени Плюшченко (фигурно пързаляне), Андрей Крилов (плуване) и др.


Белчо Горанов не случайно получава признанието от този университет. Преди 10 години той става кандидат на педагогическите науки в същото учебно заведение. Генералният секретар на БОК
освен това е Доктор от Националната спортна академия „Васил Goranov2-KarelinЛевски“.
Председател е на Юридическата и Етичната комисия на Световния съвет по борба (UWW). Член е на комисията за „Маркетинг и комуникации“ на Европейските олимпийски комитети (ЕОК).

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC