bg en

БОК утвърди олимпийската ни делегация за зимните игри Пекин 2022

БОК утвърди олимпийската ни делегация за зимните игри Пекин 2022

БОК утвърди българската олимпийска делегация за Пекин, 16 спортисти ще ни представят в китайската столицаМилена Тодорова и Радослав Янков ще носят знамето на откриването

Книга за провеждане на безопасни игри Пекин 2022

Книга за провеждане на безопасни игри Пекин 2022

Книгата за игрите, която представлява ръководство за провеждане на успешни и безопасни зимни олимпийски игри Пекин 2022.

Очакваме около 20 български олимпийци на игрите в Пекин

Очакваме около 20 български олимпийци на игрите в Пекин

Чрез онлайн брифинг тази сутрин Оргкомитетът на олимпийските игри в Пекин, посолството на Китай в София и Българският олимпийски кометет запознаха родните медии с подготовката, организацията и очакванията за предстоящия през февруари 2022 г. глобален спортен форум.

БОК връчи годишните си награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

БОК връчи годишните си награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

На церемония в гранд-хотел „София“ Българският олимпийски комитет връчи традиционните си годишни награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

Програма за игрите Лос Анджелис 2028, която ще бъде предоставена на сесията на МОК пред февруари

Програма за игрите Лос Анджелис 2028, която ще бъде предоставена на сесията на МОК пред февруари

Списъкът на спортовете, които ще бъдат включени в Първоначалната спортна програма за Олимпийските игри Лос Анджелис 2028 / LA28 /, беше обсъден от Изпълнителното бюро (ИБ) на Международния олимпийски комитет (МОК), заедно с процеса, който ще бъде приет за преглед и финализиране на олимпийските дисциплини.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Генералният секретар на БОК с голямо признание в Санкт Петербург

GoranovГенералният секретар на Българския олимпийски комитет (БОК) Белчо Горанов получи диплома за „Почетен доктор“ на Националния държавен университет за физическа култура, спорт и здраве „П. Ф.Лесгафт“ в Санкт Петербург, Русия.

Това стана на тържественото честване по повод 125 години от създаването на университета, което се проведе в Мариинския театър в града. Белчо Горанов получи дипломата си лично от ректора проф. Сергей Петров.

На церемонията присъстваха над 1000 гости, сред които много големи шампиони, които са възпитаници на известното учебно заведение. Те са спечелили през годините 371 медала от олимпийски игри, като от тях 187 са златни медали. Сред по-известните участници в тържеството, които са учили и в университета, бяха легендите на спорта в Русия и многократни олимпийски медалисти Александър Карелин (борба), Алина Кабаева (художествена гимнастика), Любов Егорова (ски бягане), Алексей Немов (спортна гимнастика), Владимир Салников (плуване), Евгени Плюшченко (фигурно пързаляне), Андрей Крилов (плуване) и др.


Белчо Горанов не случайно получава признанието от този университет. Преди 10 години той става кандидат на педагогическите науки в същото учебно заведение. Генералният секретар на БОК
освен това е Доктор от Националната спортна академия „Васил Goranov2-KarelinЛевски“.
Председател е на Юридическата и Етичната комисия на Световния съвет по борба (UWW). Член е на комисията за „Маркетинг и комуникации“ на Европейските олимпийски комитети (ЕОК).

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC