bg en

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова бе сред официалните лица, наградили призьорите от държавното първенство за деца и младежи в риск.

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти в 6 дисциплини - ски-алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон, фигурно пързаляне и шорттрек ще стартират на зимния младежки олимпийски фестивал във Вуокати, Финландия (20-25 март).

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

Младите талантливи спортисти от Сапарева баня са номер 1 по спечелени медали в олимпийския зимен фестивал на БОК. Десетото юбилейно издание завърши днес със ски-бяганията в местността Язовира на ски-зона Пампорово-Чепеларе.

 Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Гъстата мъгла, студеното време и силният вятър не попречиха на ентусиазва на бъдещите спортни звезди на България в биатлона. Със стартовете в местността Язовира на Пампорово днес продължи десетия юбилеен олимпийски младежки зимен фестивал Чепеларе 2022.

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

Десетият олимпийски зимен младежки фестивал завършва през този уикенд уикенд със състезанията по биатлон и ски-бягане. Юбилейното издание на форума отново се организира от Българския олимпийски комитет и за втора поредна година обхваща стартове в две планини - Осогово и Родопите.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Работна среща на БОК с представители на зимните федерации преди Пекин 2022

BOC-2022-1Българският олимпийски комитет проведе работна среща с ръководители, представители и треньори на спортните федерации по ски, биатлон, шейни и кънки, които квалифицираха или очакват квалифициране на спортисти за участие в зимните олимпийските игри Пекин 2022.

Заседанието бе открито от председателя на БОК Стефка Костадинова, която поздрави федерациите за спечелените до момента квоти, както и изрази увереност, че в предстоящите квалификации България ще има още.

Генералния секретар на БОК Белчо Горанов, запозна присъстващите с хода на подготовката до момента и в оставащите 58 дни до откриването на най-големия спортен форум за зимните спортове, планиран да се състои от 4 до 20 февруари 2022 г. Той увери участващите, че страната домакин е напълно готова с изграждането на спортните съоръжения и олимпийски обекти и че трите олимпийски села вече очакват своите обитатели.

BOK-2022Разисквани бяха и редица организационни въпроси, отговори на които бяха дадени от шефа на нашата мисия в олимпийската столица Камелия Игнатова и членовете на екипа на БОК за игрите Лилия Пандурова и Християн Янков.

Обсъждани бяха антидопинговата програма и правила за игрите с участието на директора на Националния антидопингов център д-р Виолета Заркова. Д-р Стефан Стругаров, главен лекар на българската делегация предостави информация за различните аспекти на медицинското обслужване по време на игрите. Интерес предизвика информацията на Елица Попова, отговаряща от
страна на БОК за дейностите и мерките, свързани с Ковид-19, като
акцентът бе поставен върху  противоепидемичните мерки, които трябва да се спазват стриктно от всички участници.

Председателят на БОК Стефка Костадинова пожела здраве и успех на всички спортисти, на техните треньори и екипи, и ги увери в пълната готовност за съдействие от страна на екипа на БОК.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC