bg en

БОК утвърди олимпийската ни делегация за зимните игри Пекин 2022

БОК утвърди олимпийската ни делегация за зимните игри Пекин 2022

БОК утвърди българската олимпийска делегация за Пекин, 16 спортисти ще ни представят в китайската столицаМилена Тодорова и Радослав Янков ще носят знамето на откриването

Книга за провеждане на безопасни игри Пекин 2022

Книга за провеждане на безопасни игри Пекин 2022

Книгата за игрите, която представлява ръководство за провеждане на успешни и безопасни зимни олимпийски игри Пекин 2022.

Очакваме около 20 български олимпийци на игрите в Пекин

Очакваме около 20 български олимпийци на игрите в Пекин

Чрез онлайн брифинг тази сутрин Оргкомитетът на олимпийските игри в Пекин, посолството на Китай в София и Българският олимпийски кометет запознаха родните медии с подготовката, организацията и очакванията за предстоящия през февруари 2022 г. глобален спортен форум.

БОК връчи годишните си награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

БОК връчи годишните си награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

На церемония в гранд-хотел „София“ Българският олимпийски комитет връчи традиционните си годишни награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

Програма за игрите Лос Анджелис 2028, която ще бъде предоставена на сесията на МОК пред февруари

Програма за игрите Лос Анджелис 2028, която ще бъде предоставена на сесията на МОК пред февруари

Списъкът на спортовете, които ще бъдат включени в Първоначалната спортна програма за Олимпийските игри Лос Анджелис 2028 / LA28 /, беше обсъден от Изпълнителното бюро (ИБ) на Международния олимпийски комитет (МОК), заедно с процеса, който ще бъде приет за преглед и финализиране на олимпийските дисциплини.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Работна среща на БОК с представители на зимните федерации преди Пекин 2022

BOC-2022-1Българският олимпийски комитет проведе работна среща с ръководители, представители и треньори на спортните федерации по ски, биатлон, шейни и кънки, които квалифицираха или очакват квалифициране на спортисти за участие в зимните олимпийските игри Пекин 2022.

Заседанието бе открито от председателя на БОК Стефка Костадинова, която поздрави федерациите за спечелените до момента квоти, както и изрази увереност, че в предстоящите квалификации България ще има още.

Генералния секретар на БОК Белчо Горанов, запозна присъстващите с хода на подготовката до момента и в оставащите 58 дни до откриването на най-големия спортен форум за зимните спортове, планиран да се състои от 4 до 20 февруари 2022 г. Той увери участващите, че страната домакин е напълно готова с изграждането на спортните съоръжения и олимпийски обекти и че трите олимпийски села вече очакват своите обитатели.

BOK-2022Разисквани бяха и редица организационни въпроси, отговори на които бяха дадени от шефа на нашата мисия в олимпийската столица Камелия Игнатова и членовете на екипа на БОК за игрите Лилия Пандурова и Християн Янков.

Обсъждани бяха антидопинговата програма и правила за игрите с участието на директора на Националния антидопингов център д-р Виолета Заркова. Д-р Стефан Стругаров, главен лекар на българската делегация предостави информация за различните аспекти на медицинското обслужване по време на игрите. Интерес предизвика информацията на Елица Попова, отговаряща от
страна на БОК за дейностите и мерките, свързани с Ковид-19, като
акцентът бе поставен върху  противоепидемичните мерки, които трябва да се спазват стриктно от всички участници.

Председателят на БОК Стефка Костадинова пожела здраве и успех на всички спортисти, на техните треньори и екипи, и ги увери в пълната готовност за съдействие от страна на екипа на БОК.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC