bg en

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова бе сред официалните лица, наградили призьорите от държавното първенство за деца и младежи в риск.

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти в 6 дисциплини - ски-алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон, фигурно пързаляне и шорттрек ще стартират на зимния младежки олимпийски фестивал във Вуокати, Финландия (20-25 март).

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

Младите талантливи спортисти от Сапарева баня са номер 1 по спечелени медали в олимпийския зимен фестивал на БОК. Десетото юбилейно издание завърши днес със ски-бяганията в местността Язовира на ски-зона Пампорово-Чепеларе.

 Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Гъстата мъгла, студеното време и силният вятър не попречиха на ентусиазва на бъдещите спортни звезди на България в биатлона. Със стартовете в местността Язовира на Пампорово днес продължи десетия юбилеен олимпийски младежки зимен фестивал Чепеларе 2022.

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

Десетият олимпийски зимен младежки фестивал завършва през този уикенд уикенд със състезанията по биатлон и ски-бягане. Юбилейното издание на форума отново се организира от Българския олимпийски комитет и за втора поредна година обхваща стартове в две планини - Осогово и Родопите.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

БОК и Китайското посолство със съвместни прояви до игрите в Пекин 2022

stefka-kitai-aСтефка Костадинова прие днес посланика на КНР у нас Дун Сяодзюн, очакваме участие на около 20 наши състезатели в осем зимни спорта

Председателят на БОК  Стефка Костадинова прие днес в олимпийската ни централа посланика на Китайската народна Република, Н. Пр. Дун Сяодзюн. На срещата бе обсъдена в подробности подготовката за провеждането на Олимпийските зимни игри Пекин 2022, които ще бъдат открити на 4 февруари догодина. С това столицата на КНР ще стане единствения град в света, който е бил домакин на летни и на зимни олимпийски игри.

Посланикът изрази огромното си задоволство да се срещне с председателя на БОК, Стефка Костадинова, която е легенда в световния спорт. „Вие сте много известна в Китай и сме дълбоко впечатлени от Вашия рекорд в скока на височина,“ каза Дун Сяодзюн.

От своя страна г-жа Костадинова изказа своите отлични впечатления от организацията и провеждането на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. и своята увереност в това, че и зимните игри ще бъдат отлично организирани.

Посланикът запозна председателя на БОК с хода на подготовката на
страната за игрите и я увери, че всичко върви много гладко, спортните съоръжения вече са изцяло готови и е поставено началото на тестовите състезания по отделните спортове. С оставащите по-малко от 100 дни до откриване на игрите,  домакинството на Пекин е изключително важен ангажимент на Китай пред света и негов най-нов принос към международното олимпийско движение и  четирите принципа, по които Олимпиадата ще бъде организирана – „зелена, инклузивна, отворена и чиста“.  Слоганът на игрите е „Заедно за споделено бъдеще“. На фона на глобалния отговор на пандемията от новия коронавирус, посланието на това мото е за сближаване, за споделяне и за общо бъдеще.

Председателят на БОК увери посланика, че както БОК, така и българските спортисти се подготвят активно за предстоящите игри и че, като спортист и спортен ръководител, много добре знае, че за състезателите участието е много важно, тъй като Олимпийските игри са венец на една спортна кариера. Стефка Костадинова изрази пълната подкрепа на БОК към игрите в Пекин, като пожела успех на китайските спортисти.

„През февруари целият свят ще говори за Пекин. Националните олимпийски комитети потвърждават своят ангажимент към неполитизиране на спорта, за да може игрите в Пекин отново да съберат спортистите от цял свят в дух на надежда, мир и приобщаване,“ каза още Костадинова.

Очаква се около 20 български състезатели да участват в игрите в
спортовете биатлон, ски-алпийски дисциплини, ски-скок, ски-бягане,
сноуборд, фигурно пързаляне, шорттрек и шейни.

Договорено бе до игрите да се проведат съвместни инициативи между БОК и посолството, както за запознаване на българската публика с подготовката и концепцията на игрите, така и за информация към китайската публика за подготовката на българските спортисти. Предвиждат се съвместни прояви, като фото изложба, онлайн срещи и други, подробности за които ще бъдат уточнени в работен порядък.

БОК получава пълна информация от Организационния комитет и от МОК преди Пекин 2022. Първата специализирана „Книга за игрите“, касаеща мерките, които ще се прилагат по време на олимпиадата, свързани с глобалната пандемия от Ковид-19 е вече преведена на български език и ще бъде изпратена до българските спортни федерации и заинтересованите лица и организации.

Стефка Костадинова връчи на посланика „Златната значка на БОК“.

stefka-kitai1stefka-kitai2 copystefka-kitai3

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC