bg en

Легенди на български спорт поздравиха Йорданка Благоева с юбилея

Легенди на български спорт поздравиха Йорданка Благоева с юбилея

Емоционално тържество отбеляза 50-годишнината на първия световен рекорд в българската лека атлетика. На 24 септември 1972 г. Йорданка Благоева преодолява 194 см в скока на височина и става първата българка превзела световния връх в Царицата на спортовете.

Стефка Костадинова с поздравителен адрес до

Стефка Костадинова с поздравителен адрес до "златните" момичета

Стефка Костадинова, председател на БОК, изпрати поздравителен адрес до "златните" момичета в ансамбъла по художествената гимнастика, които взеха две титли на световното в София и си осигуриха олимпийска квота за игрите Париж 2024.

209 см: Световният връх на Стефка Костадинова е недостижим вече 35 години

209 см: Световният връх на Стефка Костадинова е недостижим вече 35 години

На 30 август се навършват 35 години от едно историческо за България и за глобалния спорт събитие – поставянето на непокътнатия и до днес световен рекорд 209 см на Стефка Костадинова в скока на височина.

Знаменити спортисти почетоха Норайр Нурикян по случай 50-годишнината от първото му олимпийско злато

Знаменити спортисти почетоха Норайр Нурикян по случай 50-годишнината от първото му олимпийско злато

На днешния ден преди точно половин век в Мюнхен се случва историческо за български спорт събитие. На 29 август 1972 г. по време на олимпийските игри в баварската столица родните щанги печелят първата си олимпийска титла.

БОК отличи „олимпийския лекар“ д-р Стефан Стругаров

БОК отличи „олимпийския лекар“ д-р Стефан Стругаров

Българският олимпийски комитет отличи д-р Стефан Стругаров, един от най-добрите специалисти в спортната медицина у нас.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Президентът Плевнелиев посети олимпийското село

09-plevn3Президентът на Република България посети днес по обед олимпийското село в Лондон. Той се срещна с част от българските спортисти, след което посети офиса на нашата делегация и разгледа мястото, където са настанени спортисти и треньори.

Плевнелиев по посрещнат на входа от от кмета на селото Чарлз Ален, който му показа какво представляват олимпийските медали. Президентът на България бе придружаван от председателя на БОК Стефка Костадинова, генерелния секретар на централата Белчо Горанов, спортния министър Свилен Нейков и неговия заместник Лазар Каменов, посланика на България в Лондон Константин Димитров и др.

Президентът се разписа на специалната стена за гости, след това 09-plevn5разговаря 20 минути с дошлите да го посрещнат национални волейболисти Владо Николов, Теодор Салпаров и Цветан Соколов. Капитанът помоли президента да съдейства за приемане на Закон за спасяване на спортните школи и центрове.

Малко по-късно Плевнелиев и придружаващите го се снимаха пред петте преплетени кръга в центъра на селището и разгледаха най-големия ресторант на планетата, какъвто в момента представлява огромния обект, осигураващ изхранването на над 10 000 души нонстоп ден и нощ в продължение на 20 дни. На излизане Плевнелиев се засече с тръгващите за тренировка волейболни национали, на които отново благодари за радостта, която даряват на нацията и им пожела успех в следващите мачове.

09-plevn6Пред българския офис Тервел Пулев и останалите наши олимпийци посрещнаха президента, след което той разговаря с тях в зоната за отдих в продължение на повече от 30 минути.

„Вие сте хората, които в момента издигате духа на нацията. Продължавайте така, нека заедно да покажем, че българският народ е способен на велики неща.” каза Плевнелиев на раздяла с българските олимпийци.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC