bg en

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски фестивал в Италия. На церемонията в гранд хотел София присъства и ръководството на  Българска федерация по ски. В залата бяха още треньорите на медалистите, техни роднини и съотборници, журналисти.

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен младежки фестивал в Италия. Част от нашата делегация, след които призьорите в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов се завърнаха тази вечер и една от първите прегръдки бе на доскорошната българска мегазвезда в бордъркроса Александра Жекова, която вече се отдаде на треньорска дейност.

Трети медал за младите олимпийци

Трети медал за младите олимпийци

Младите български лъвчета спечелиха трети медал на продължаващия в Италия олимпийски зимен европейски фестивал. В отборния бордъркрос Андреа Коцинова и Иван Иванов отвоюваха бронз.

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова, председател на БОК, поздрави медалистите и техните треньори, веднага след награждаването на европейския младежки олимпийски фестивал в Италия.

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Втори сребърен медал спечелиха младите български лъвчета в зимните спортове на олимпийския европейски фестивал в Италия. Този път Тервел Замфиров и Андреа Коцинова грабнаха среброто в отборната микс надпревара на паралелния гигантски слалом в сноуборда.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Двамата ни сърфисти останаха извън финалната гонка

logo london 2012И двамата ни сърфисти останаха извън финалите на олимпийската регата по ветроходство.

Ирина Константинова и Йоан Колев заеха съответно 22 и 26 места и така останаха извън гонката за медали, в коята участват само първите 10 след 10-те квалификационни старта.

Според треньора Явор Колев и на двамата еднообразните гонки не са позволили да разгърнат своя потенциал. Състезанията са се провели при абсолютно еднакви условия, което е облагодетелствало пребиваващите повечето време тук ветроходци. Все пак финалните две гонки на Йоан били впечатляващи и много силни, в предпоследната той е осми. Българинът добил ценен опит в олипийския си дебют и самочувствие за бъдещите изяви сред най-добрите сърфисти.

При Ирина обяснението е, че тя вече трупала по-бързо умора и не е така свежа и „скоростна” на четвъртата си олимпиада. Константинова стартирала винаги много силно и обикновено излизала сред първите на началните маркери. За Ирина това било последно участие на Олимпийски игри.
Йоан и Явор се прибират в България на 8 август, сряда, докато Ирина ще изчака финала на своя съпруг, с който ще се прибира директно за Франция.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC