bg en

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски фестивал в Италия. На церемонията в гранд хотел София присъства и ръководството на  Българска федерация по ски. В залата бяха още треньорите на медалистите, техни роднини и съотборници, журналисти.

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Сани Жекова посрещна своите наследници от феста в Италия

Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен младежки фестивал в Италия. Част от нашата делегация, след които призьорите в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов се завърнаха тази вечер и една от първите прегръдки бе на доскорошната българска мегазвезда в бордъркроса Александра Жекова, която вече се отдаде на треньорска дейност.

Трети медал за младите олимпийци

Трети медал за младите олимпийци

Младите български лъвчета спечелиха трети медал на продължаващия в Италия олимпийски зимен европейски фестивал. В отборния бордъркрос Андреа Коцинова и Иван Иванов отвоюваха бронз.

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова поздрави медалистите от игрите в Италия

Стефка Костадинова, председател на БОК, поздрави медалистите и техните треньори, веднага след награждаването на европейския младежки олимпийски фестивал в Италия.

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Втори сребърен медал спечелиха младите български лъвчета в зимните спортове на олимпийския европейски фестивал в Италия. Този път Тервел Замфиров и Андреа Коцинова грабнаха среброто в отборната микс надпревара на паралелния гигантски слалом в сноуборда.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Любо Ганев не мърда от суеверие

lubo ganev_sueverenВтори пореден мач Любо Ганев не мърда от избраното от него място във волейболната зала.

Лидерът на тима се е монтирал в един от секторите зад камерите на статистиците и дори не става по време на паузите между геймовете.

„Докато побеждаваме няма да мръдна от тази седалка, тук ще си живея”, твърди великанът.

Без еуфория при волейнационалите

Без еуфория премина връщането на българските волеболни ou-plyci nasila_pozdravihaнационали от залата към олимпийското село след знаменателната победа над поляците. В автобуса внямаше крясъци и изхвърляния, момчетата предимно коментираха мача и се радваха, че са надиграли надменните поляци. Снощи старши трньорът Найден Найденов събра тима на разбор, където ще бъде обсъждана и с видео играта на следващия ни съперник Австралия. Утре отборът има една тренировка и фитнес. Третия ни мач в групата е в четвъртък от 13.30 ч. срещу Австралия. Два дни след това – в събота – излизаме срещу Аржентина. Това ще е единственият ни късен мач в групите, той е с начало 22.00 ч. българско време.


Поляците насила поздравиха нашите

sokolov geroiБесни от загубата си полските волейболни национали не пожелаха в пъървия момент да поздравт българите. Наложи се старши треньоарът им да ги върне на полето за да сторт това. Дори и тогава обаче не всички от разбитата „дружина полска” застанаха до мрежата за поздрав.

Цветан Соколов е волейболен герой

Огромни 10-метрови плакати промотиращи волейбола на олимпийските игри посрещат зрителите в залата. На тях са снимани по един от играчите на даден тим с надпис над него: „волейболен герой”. От българския национален тим това Цветан Соколов, чийто образ радва малчуганите на входа на залата.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC