bg en

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова бе сред официалните лица, наградили призьорите от държавното първенство за деца и младежи в риск.

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти в 6 дисциплини - ски-алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон, фигурно пързаляне и шорттрек ще стартират на зимния младежки олимпийски фестивал във Вуокати, Финландия (20-25 март).

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

Младите талантливи спортисти от Сапарева баня са номер 1 по спечелени медали в олимпийския зимен фестивал на БОК. Десетото юбилейно издание завърши днес със ски-бяганията в местността Язовира на ски-зона Пампорово-Чепеларе.

 Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Гъстата мъгла, студеното време и силният вятър не попречиха на ентусиазва на бъдещите спортни звезди на България в биатлона. Със стартовете в местността Язовира на Пампорово днес продължи десетия юбилеен олимпийски младежки зимен фестивал Чепеларе 2022.

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

Десетият олимпийски зимен младежки фестивал завършва през този уикенд уикенд със състезанията по биатлон и ски-бягане. Юбилейното издание на форума отново се организира от Българския олимпийски комитет и за втора поредна година обхваща стартове в две планини - Осогово и Родопите.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Йовчев: Не тръгвам да екскурзия, а да се представя достойно в Лондон

yovchev2012"Не съм тръгнал на екскурзия, а да представя България достойно в Лондон - каза именитият ни гимнастик Йордан Йовчев, който ще бъде и знаменосец на олимпийската ни делегация. - Надявам се да ви зарадваме и да бъдете горди с нас."

Желанието ми, което вече е по-скоро мечта, да вляза във финал. Ако стане това ще бъда безкрайно щастлив. А ако спечеля медал - ще е велико. Ако не успея - ще си мисля, че участието ми на шеста олимпиада не е неуспех."

gymn1Йовчев и представителката ни при жените в гимнастическия турнир Ралица Милева отпътуваха днес за олимпийската столица заедно с треньорите си.

Церемонията по изпращането бе пред националния стадион "Васил Левски" заради засилените мерки за сигурност на летище София.
По традиция спортисти и треньори получиха плюшени лъвчета за талисмани от Първа инвестиционна банка, генерален спонсор на БОК.

Олимпийците ни бяха изпратени и с огромен плакат с пожелания на граждани, като в инициативата на ВИЗА се включиха 3114 българи. Плакатът ще бъде занесен от гимнастиците в Лондон и поставен в Олимпийското село.

gymn2"Благодаря за гласуваното доверие от БОК да съм знаменосец на делегацията - каза Йовчев. - Трябва да знаете, че това не е състезание кой да носи трибагреника. Всеки един от нас можеше да бъде знаменосец, защото има много достойни спортисти, като Мария Гроздева, Цвети Пиронкова, Петър Стойчев. Но не мисля че това е най-важното. Надявам се да се представим достойно. Ще бъда горд, ако с моя положителен заряд повлияя на цялата българска делегация."

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC