bg en

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова бе сред официалните лица, наградили призьорите от държавното първенство за деца и младежи в риск.

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти в 6 дисциплини - ски-алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон, фигурно пързаляне и шорттрек ще стартират на зимния младежки олимпийски фестивал във Вуокати, Финландия (20-25 март).

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

Младите талантливи спортисти от Сапарева баня са номер 1 по спечелени медали в олимпийския зимен фестивал на БОК. Десетото юбилейно издание завърши днес със ски-бяганията в местността Язовира на ски-зона Пампорово-Чепеларе.

 Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Гъстата мъгла, студеното време и силният вятър не попречиха на ентусиазва на бъдещите спортни звезди на България в биатлона. Със стартовете в местността Язовира на Пампорово днес продължи десетия юбилеен олимпийски младежки зимен фестивал Чепеларе 2022.

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

Десетият олимпийски зимен младежки фестивал завършва през този уикенд уикенд със състезанията по биатлон и ски-бягане. Юбилейното издание на форума отново се организира от Българския олимпийски комитет и за втора поредна година обхваща стартове в две планини - Осогово и Родопите.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Олимпийците ни тръгнаха с лъвчета-талисмани за късмет в Лондон

grozdevaПървата ни група олимпийци потеглиха с лъвчета-талисмани за късмет на игрите в Лондон. По традиция плюшените играчки им бяха връчени от представителите на Първа инвестиционна банка (ПИБ), генерален спонсор на БОК.

"Пожелаваме ви късмет, за нас вие сте носители на позитивния имидж на страната ни", каза Илона Станева от ПИБ.

С първата група потегли двукратната олимпийскат шампионка по стрелба Мария Гроздева. На летището тя бе изпратена от цялата си фамилия - децата Магдалена, Валери-младши и Христо, както и от родителите си Здравко и Цветанка. На летището бяха дошли и приятели на шампионката.olymp-jhristov2012
Гроздева, за която това ще е 6-та олимпиада, дойде закичена с четирилистни детелини. За Лондон потегли и нейният съпруг и треньор Валери Григоров.

"Тръгвам в приповдигнато настроение - каза Мария. - Олимпиадата е един празник и преди всичко трябва да се забавляваме. Все едно излизаме на сцената и трябва по най-добрия начин да изиграем нашето представление."

olynp-aboneva2012С групата потегли и другата ни представителка в стрелбата Антоанета Бонева, както и Явор Христов (стрелба с лък) с треньорите си съответно Христо Маринов и Пламена Миткина.

"Самото участие на олимпиада е нещо велико - каза Явор Христов. - За мен това ще е второ участие на игрите. Чувствам се по-опитен, по- уравновесен, с по-голямо самочувствие. И вярвам, че ще спечеля медал."

olym-grozdeva3-2012Късмет на олимпийците пожела и генсекът на БОК Белчо Горанов. Той напомни, че българското знаме ще бъде издигнато в Олимпийското село на 22 юли, недела, като на церемонията освен стрелците ще присъстват и гимнастиците, които вече ще са пристигнали в Лондон.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC