bg en

Легенди на български спорт поздравиха Йорданка Благоева с юбилея

Легенди на български спорт поздравиха Йорданка Благоева с юбилея

Емоционално тържество отбеляза 50-годишнината на първия световен рекорд в българската лека атлетика. На 24 септември 1972 г. Йорданка Благоева преодолява 194 см в скока на височина и става първата българка превзела световния връх в Царицата на спортовете.

Стефка Костадинова с поздравителен адрес до

Стефка Костадинова с поздравителен адрес до "златните" момичета

Стефка Костадинова, председател на БОК, изпрати поздравителен адрес до "златните" момичета в ансамбъла по художествената гимнастика, които взеха две титли на световното в София и си осигуриха олимпийска квота за игрите Париж 2024.

209 см: Световният връх на Стефка Костадинова е недостижим вече 35 години

209 см: Световният връх на Стефка Костадинова е недостижим вече 35 години

На 30 август се навършват 35 години от едно историческо за България и за глобалния спорт събитие – поставянето на непокътнатия и до днес световен рекорд 209 см на Стефка Костадинова в скока на височина.

Знаменити спортисти почетоха Норайр Нурикян по случай 50-годишнината от първото му олимпийско злато

Знаменити спортисти почетоха Норайр Нурикян по случай 50-годишнината от първото му олимпийско злато

На днешния ден преди точно половин век в Мюнхен се случва историческо за български спорт събитие. На 29 август 1972 г. по време на олимпийските игри в баварската столица родните щанги печелят първата си олимпийска титла.

БОК отличи „олимпийския лекар“ д-р Стефан Стругаров

БОК отличи „олимпийския лекар“ д-р Стефан Стругаров

Българският олимпийски комитет отличи д-р Стефан Стругаров, един от най-добрите специалисти в спортната медицина у нас.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Двамата ни сърфисти останаха извън финалната гонка

logo london 2012И двамата ни сърфисти останаха извън финалите на олимпийската регата по ветроходство.

Ирина Константинова и Йоан Колев заеха съответно 22 и 26 места и така останаха извън гонката за медали, в коята участват само първите 10 след 10-те квалификационни старта.

Според треньора Явор Колев и на двамата еднообразните гонки не са позволили да разгърнат своя потенциал. Състезанията са се провели при абсолютно еднакви условия, което е облагодетелствало пребиваващите повечето време тук ветроходци. Все пак финалните две гонки на Йоан били впечатляващи и много силни, в предпоследната той е осми. Българинът добил ценен опит в олипийския си дебют и самочувствие за бъдещите изяви сред най-добрите сърфисти.

При Ирина обяснението е, че тя вече трупала по-бързо умора и не е така свежа и „скоростна” на четвъртата си олимпиада. Константинова стартирала винаги много силно и обикновено излизала сред първите на началните маркери. За Ирина това било последно участие на Олимпийски игри.
Йоан и Явор се прибират в България на 8 август, сряда, докато Ирина ще изчака финала на своя съпруг, с който ще се прибира директно за Франция.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC