БОК и Китайското посолство със съвместни прояви до игрите в Пекин 2022

БОК и Китайското посолство със съвместни прояви до игрите в Пекин 2022

Стефка Костадинова прие днес посланика на КНР у нас Дун Сяодзюн, очакваме участие на около 20 наши състезатели в осем зимни спорта

БOK и Fibank наградиха медалистките от олимпиадата в Токио

БOK и Fibank наградиха медалистките от олимпиадата в Токио

Българският олимпийски комитет и неговия генерален спонсор Fibank (Първа инвестиционна банка) наградиха днес на изискано тържество медалистките ни от олимпийските игри в Токио и техните треньори.

Игрите бяха закрити, България е 30-а по медали

Игрите бяха закрити, България е 30-а по медали

България завърши на 30-то място в класирането по медали с 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала на олимпийските игри в Токио 2020.

Снимки на

Снимки на "златния" ансамбъл

Ансамбълът донесе първа олимпийска титла за художествената гимнастика и шеста за България от Токио 2020.

Ансамбълът донесе трето злато за България

Ансамбълът донесе трето злато за България

Ансамбълът по художествена гимнастика донесе трето злато за България от олимпийските игри в Токио след титлите на Ивет Горанова в каратето и Стойка Кръстева в бокса.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Въпреки пандемията отново голям интерес към Софийския маратон

SOFMAR1017 1926Въпреки пандемията отново голям интерес съм 38-то издание на Софийския маратон  Wizz Air София. Над 2000 души вече са заявили участи за надпреварата, чийто старт ще бъде даден от 10 часа на 10 октомври от площад "Батенберг" пред Националната художествена академия. Там ще бъде и финалът.

Българският олимпийски комитет е сред организаторите на престижното състезание. 

Общият награден фонд е 80 000 лв., като шампионите на класическата дистанция от 42,195 км ще получат по 6000 лв. при мъжете и жените. Заради COVID-мерките масов старт няма да има, а другите дистанции са на 10 и 21 км.

Хиляди се очаква да стартират в надпреварата. Сред елитните бегачи ще бъдат кениецът Дънкан Коеч и Жан Симукека (Бурунди), и двамата с лични рекорди от 2,10 ч. При жените е заявена кенийката Наом Джабет, фаворитка за 20-хилядния джакпот, след успеха й в Стара Загора и Варна преди това. Ако триумфира и в столицата, тя ще стане първата, която 2 г. поред взима големите бонуси.

От родните атлети са заявени всичките ни най-добри състезатели - Милица Мирчева, Йоло Николов, Шабан Мустава...

„Засега в класическия маратон участие потвърдиха над 600 атлети, а на полумаратона – над 1000, но очакваме повечето да се запишат в последния момент – каза Анатоли Илиев, дългогодишен организатор на събитието. - Промени в движението отново ще има, затова апелираме софиянци за разбиране и толерантност.“

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC