След 33 г. България отново има финалист в плуването!

След 33 г. България отново има финалист в плуването!

След 33 години България отново има финалист в плуването. Дебютантът Йосиф Миладинов се нареди сред най-добрите 8 на 100 м бътерфлай, като завърши втори в полуфинала – 51,06 сек.

Йосиф Миладинов е на полуфинал на 100 м бътерфлай

Йосиф Миладинов е на полуфинал на 100 м бътерфлай

Йосиф Миладинов намери място сред 16-те полуфиналисти на 100 м бътерфлай на олимпийския турнир по плуване в Токио. Европейският вицешампион за мъже се класира с шесто време от квалификациите - 51.28 секунди, побеждавайки своя идол Чад льо Кло.

Стойка Кръстева е на крачка от медала

Стойка Кръстева е на крачка от медала

Стойка Кръстева е на крачка от медала на олимпийския турнир по бокс в Токио. Петата от Лондон 2012 се класира за четвъртфиналите в категория до 51 кг, след като бе убедителна срещу американката Вирджиния Фукс (САЩ) - 5:0 съдийски гласа (29:28, 29:28, 30:27, 30:27, 30:27:29).

Антоанета Костадинова засега трета в квалификациите

Антоанета Костадинова засега трета в квалификациите

Антоанета Костадинова е трета в квалификациите на 25 метра пистолет след прецизната стрелба на олимпийския турнир в Токио.

Божидар Андреев остана пети

Божидар Андреев остана пети

Божидар Андреев остана пети на олимпийския турнир по вдигане на тежести в  Токио.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 224 МЕДАЛА.

Бейзболът с дебют на олимпийския фестивал в Албена

beizballБъдещите спортни звезди на България се събраха на Олимпийския фестивал на БОК в Албена. Над 480 са участниците в 14-ото издание, те се състезават в 8 спорта плюс един демонстративен.

Надпреварите са на отличното подготвените спортни терени и игрища в „Албена“, който преди две години стана първият в историята, удостоен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с титлата „Европейски курорт на спорта“.

На тържественото откриване днес генералният секретар на БОК Белчо Горанов поздрави участниците и им пожела успех. wres-fest„Радостно е да виждаме толкова участници в 14-ото издание на фестивал. Сред вас със сигурност има бъдещи олимпийски медалисти на България, но през тези дни най-важното е да се насладите от срещите със своте връстници и да победите самите себе си,“ каза Горанов.

На церемонията присъстваха още Христо Пенев – директор Екплоатация“ на Албена АД, Стефан Китов – президент на Българска федерция тенис на маса, Росен Добрев – президент на Българска федерация хандбал и др. Всички те поздравиха участниците и им пожелаха успех. Белчо Горанов връчи специални плакети на Денис Тахиров и Десислава Календжиева за заслуги в организирането на олимпийския фестивал в Албена през годините.
Церемонията завърши с атрактивните изпълнения на фолклорен ансамбъл „Добруджа“.

vol-festВеднага след това се състояха демонстрациите на бейзбола, който прави своя дебют на олимпийския фестивал. Представена бе  уличната версия „Бейзбол 5“. Под вещите наставления лично на президента на Българската федерация Юри Алкалай участниците във фестивала получиха първи уроци и направиха начални стъпки в така популярния по цялата планета спорт, който идния месец в Токио се завръща в олимпийската програма. Десет национални състезатели от София и Дупница направиха показно, посрещнато с огромен интерес.

Наред с това състезания се организират в спортовете бадминтон, баскетбол 3х3, лека атлетика, плажен волейбол, плажна борба, плуване, футбол и тенис на маса. Много силно стартираха турнирите по плажна борба и плажен волейбол. Във волейбола отново с интерес се очакват изявите на асовете от прочутата варненска школа, както и включването на изключително активните през  последните години представители на ПГ „Ген. Владимир Заимов“ в Сопот. Със сигурност отново футболът ще предизвика силни емоции и ще бъде сред най-атрактивните надпревари. В атлетическия крос
fest-znameстартират бегачи от София, Шумен, Варна, Русе, Добрич и др. При баскетболистите са записани тимове от столицата, Генерал Тошево, Каварна, Русе, Добрич, Варна и др. Класен се очертава и турнирът по тенис на маса, който ще бъде квалификационен за следващите по-важни изпитания в календара на федерацията, сред които са предстоящите само
седмица по-късно също в Албена Балкански игри за младежи и девойки.

По традиция фестивалът на БОК е под мотото "Да открием олимпийските надежди на България“. От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори, участвали в младежки олимпийски
игри, а част от тях вече и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да допринася за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на олимпизма и разпространяването им сред младото поколение, както и да
даде възможност за изява на младите спортни таланти.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC