Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на БОК

Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на БОК

Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на Българския олимпийски комитет по време на редовното отчетно-изборно събрание, състояло се в НСА. За настоящата световна рекордьорка в скока на височина вота си с тайно гласуване дадоха 56 от гласувалите 57 членове, с един въздържал се, при отсъствието на други кандидатури.

Генсекът на БОК награди призьорите на Гран при по трап и скийт

Генсекът на БОК награди призьорите на Гран при по трап и скийт

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов награди призьорите на турнира от веригата Гран при по трап и скийт.

Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха

Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха

Председателят на БОК Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха на световната купа в София и изпрати писмо до председателя на федерацията Илиана Раева.

Започна олимпийската щафета за Токио 2020

Започна олимпийската щафета за Токио 2020

В Япония започна щафетата с олимпийския огън. Факелът бе запален близо до АЕЦ "Фукушима", който бе използван като база на спасителите след ядрената катастрофа от 2011 година, предизвикана от мощно земетресение и цунами.

Стефка Костадинова с място в първия в света виртуален 3D музей на спорта

Стефка Костадинова с място в първия в света виртуален 3D музей на спорта

„Българката никога след Рим’87 не скочи повече, но и никой друг на планетата не успя да стори това до днес, вече 34 години по-късно…“Стефка Костадинова е сред легендите със специална секция в открития днес първи виртуален музей на спорта.

Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до щангистите

shtangiПредседателят на БОК Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до президента на Българската федерация по вдигане на тежести след впечатляващото представяне на националите на европейското в Москва, в което тимът ни завърши на първо място в отборното класиране.

"От името на Българския олимпийски комитет и лично от мое име приемете сърдечни поздравления по повод забележителните успехи на Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва - се казва в писмото, адресирано до председателят Неделчо Колев. - Равносметката ни изпълва с гордост като българи: 3 златни, 3 сребърни и един бронзов медала само в двубоите, плюс още 12 отличия в отделните движения и първо място в класирането по нации при мъжете. Радва и фактът, че за първи път от 17 години страната ни е с трима европейски шампиони и толкова много призьори.

На първенството в Москва с пълна сила блеснаха няколко нови ярки български звезди. Радващо е, че повечето от медалите бяха спечелени от млади наши състезатели, част от тях дебютанти и дори още тийнейджъри. Това говори за отлична работа с подрастващите и е много силно обещание за доброто бъдеще на българския щанги спорт.   

Стискам с благодарност ръцете на шампионите Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, на сребърните Ивана Петрова, Карлос Насар и Христо Христов, на бронзовият Валентин Генчев, на останалите с отличия в отделните движения и класирали се съвсем близо до медалите. Специални поздравления за старши треньора Иван Иванов – предал шампионския олимпийски дух на своите възпитаници, за останалите наставници и специалисти в щаба, за управата на федерацията и лично за Вас като успешно ръководещ един от най-българските спортове, който напоследък възвръща стабилните си

позиции сред световния елит.

Вярвам, че великолепните успехи в Москва ще вдъхнат увереност и ще спомогнат за доброто представяне на нашите щангисти и на предстоящите това лято олимпийски игри в Токио.

Бъдете все така силни, неуморни и целеустремени. Желая Ви много здраве, нови победи, медали и титли, включително на олимпийския подиум."

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC