Вицепрезидент на БОК връчи лавровия венец за шампионката на Софийския маратон

Вицепрезидент на БОК връчи лавровия венец за шампионката на Софийския маратон

Вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев бе сред официалните лица дали старт на Wizz Air София маратон и след това връчи лавровия венец на шампионката.

Книга събра почти всички олимпийски шампиони и медалисти на България

Книга събра почти всички олимпийски шампиони и медалисти на България

За първи път в историята книга събра на церемония живите олимпийски медалисти на България. Над 150 олимпийски шампиони и призьори присъстваха днес на представянето на книгата "България на Олимп".Луксозното 400-странично издание бе промотирано със стилно тържество в софийския хотел „Маринела“ и събра 30 от олимпийските шампиони на България и още над 150 сребърни и бронзови медалисти.

Белчо Горанов приветства участниците в

Белчо Горанов приветства участниците в "София ърбан зона 2020“

Белчо Горанов бе сред официалните гости, които дадоха старт на Европейската седмица на спорта. Кратката церемония се състоя в последния ден от организираната от „София – европейска столица на спорта и Столична община „Ърбан зона 2020“ в Княжеската градина до Орлов мост.

Книга събира под знамената олимпийските герои на България

Книга събира под знамената олимпийските герои на България

  За първи път в историята книга събира на церемония живите олимпийски медалисти на България. Луксозното 400-странично издание „България на Олимп“ ще се промотира със стилно тържество в софийския хотел „Маринела“ на 29 септември от 12 часа.

Един велик боксов шампион на 60

Един велик боксов шампион на 60

Един от най-великите шампиони в историята на аматьорския бокс навършва днес 60 години.

Книга събра почти всички олимпийски шампиони и медалисти на България

KBON1280За първи път в историята книга събра на церемония живите олимпийски медалисти на България. Над 150 олимпийски шампиони и призьори присъстваха днес на представянето на книгата "България на Олимп".
Луксозното 400-странично издание бе промотирано със стилно тържество в софийския хотел „Маринела“ и събра 30 от олимпийските шампиони на България и още над 150 сребърни и бронзови медалисти.

Последна на сцената излезе световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова, която приветства авторите и всички присъстващи с емоционално слово.

„Аплодисменти и поклон за олимпийските медалисти на България!  Нашите олимпийци най-накрая имат пълната история на своите удивителни успехи. „България на Олимп“ е събрала националното спортно богатство като паметно послание и завещание за бъдещите поколения. От името на всички български олимпийци – сърдечна благодарност към авторите, издателите и всички спомогнали тази книга да стане факт. Вярвам, че тя ще бъде допълвана в бъдеще с успехите на младите ни спортни таланти. Още веднъж – дълбок поклон към олимпийските герои на нацията. Вие сте гордостта на
България!“ заяви Костадинова.

Всеки един български медалист бе приветстван на сцената и получаваше книга. Присъстващите аплодираха легендарните състезатели, представители на най-успешни за България спортове. Отново като отбор се събраха и носителите на олимпийски отличия във волейбола, баскетбола и тези от футбола от Мексико-68.

Представянето на “България на Олимп” уважиха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на фондация “Български спорт” Николай Божинов, изп. директор на Българския спортен тотализатор Любомир Петров, треньор номер 1 на България за ХХ век Димитър Пенев и др.

Автори на книгата са спортните журналисти Владимир Памуков и Тодор
Шабански, както и доайенът на спортните фотографи Бончук Андонов.
Изданието е уникално с това, че представя пътя до медалите на всички
наши олимпийски призьори, историите на шампионите, богато илюстрирани с непубликувани досега фотоси, статистики и инфографики. Плюс куриозни, весели, неизвестни и странни истории за спортните герои на България. Издателство „Софтпрес“ и Фондация „Български спорт“ бяха домакини на голямото спортно парти.

Авторският екип, който вече издаде 4 книги за звезди в нашия спорт,
„Софтпрес“ и Фондация „Български спорт“ е решил над половината от тиража да се предостави безвъзмездно на олимпийските ни федерации, БОК, медиите, призьорите и други институции, свързани с родния спорт. На пазара реално ще се пусне ограничен тираж за ценители, като част от приходите ще се предостави на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

KBON0979KBON1097KBON1176KBON1246KBON1280KBON1323KBON1486KBON1540STS 4294 1STS 4325STS 4350STS 4426STS 4443STS 4502STS 4564STS 4604STS 4656STS 4680STS 4760STS 4808

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC