Вицепрезидент на БОК връчи лавровия венец за шампионката на Софийския маратон

Вицепрезидент на БОК връчи лавровия венец за шампионката на Софийския маратон

Вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев бе сред официалните лица дали старт на Wizz Air София маратон и след това връчи лавровия венец на шампионката.

Книга събра почти всички олимпийски шампиони и медалисти на България

Книга събра почти всички олимпийски шампиони и медалисти на България

За първи път в историята книга събра на церемония живите олимпийски медалисти на България. Над 150 олимпийски шампиони и призьори присъстваха днес на представянето на книгата "България на Олимп".Луксозното 400-странично издание бе промотирано със стилно тържество в софийския хотел „Маринела“ и събра 30 от олимпийските шампиони на България и още над 150 сребърни и бронзови медалисти.

Белчо Горанов приветства участниците в

Белчо Горанов приветства участниците в "София ърбан зона 2020“

Белчо Горанов бе сред официалните гости, които дадоха старт на Европейската седмица на спорта. Кратката церемония се състоя в последния ден от организираната от „София – европейска столица на спорта и Столична община „Ърбан зона 2020“ в Княжеската градина до Орлов мост.

Книга събира под знамената олимпийските герои на България

Книга събира под знамената олимпийските герои на България

  За първи път в историята книга събира на церемония живите олимпийски медалисти на България. Луксозното 400-странично издание „България на Олимп“ ще се промотира със стилно тържество в софийския хотел „Маринела“ на 29 септември от 12 часа.

Един велик боксов шампион на 60

Един велик боксов шампион на 60

Един от най-великите шампиони в историята на аматьорския бокс навършва днес 60 години.

Книга събира под знамената олимпийските герои на България

 

BOOKЗа първи път в историята книга събира на церемония живите олимпийски медалисти на България. Луксозното 400-странично издание „България на Олимп“ ще се промотира със стилно тържество в софийския хотел „Маринела“ на 29 септември от 12 часа.

Над 200 родни призьори от олимпийски игри вече са потвърдили
присъствието си на събитието. Пред представители на 42 медии се очаква да се появят спортни герои на нацията от летните игри Токио 1964 до Рио де Жанейро 2016, както и медалистите от зимни олимпиади. Звезди от 3 ансамбъла на грациите ще украсят церемонията, на която ще могат да се съберат отново като отбор и носителите на олимпийски отличия във волейбола, баскетбола и тези от футбола от Мексико-68.

Издателство „Софтпрес“ и Фондация „Български спорт“ ще са домакини на голямото спортно парти на открито в  „Стрийт лаундж“, бившите тенис кортове на хотелския комплекс „Маринела“. Гласът на „Дарик“ Ивелин Райчев ще води церемонията, а победителката от втория сезон на Master Chef – Севда Димитрова, ще се погрижи да има приятни кулинарни изненади за гостите. Входът за събитието ще е само с покани като организаторите имат и Вариант Б при лошо време – голямата зала на намиращия се на същото място „Изложбен център за събития“.

Имената на тримата автори на книгата, в която е попаднал всеки един от олимпийските медалисти на България, са гаранция за успеха на изданието.Владимир Памуков, написал абсолютния бестселър с вече 70-хиляден тираж само у нас „Христо Стоичков. Историята“, популярният
журналист-енциклопедист Тодор Шабански  и доайенът на спортните ни
фотографи Бончук Андонов ни представят спортната слава на нацията в
„България на Олимп“.

Книгата е уникална с това, че представя пътя до медалите на всички наши олимпийски призьори, историите на шампионите, богато илюстрирани с непубликувани досега фотоси, статистики и инфографики. Плюс куриозни, весели, неизвестни и странни истории за спортните герои на България.

Авторският екип, който вече издаде 4 книги за звезди в нашия спорт,
„Софтпрес“ и Фондация „Български спорт“ са решили над половината от
тиража да се предостави безвъзмездно на олимпийските ни федерации, БОК, медиите, призьорите и други институции, свързани с родния спорт. На пазара реално ще се пусне ограничен тираж за ценители, като част от приходите ще се предостави на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.


Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC