Трибагреник и лъвчета-талисмани за спортистите ни на  изпроводяк за Европейските игри в Минск

Трибагреник и лъвчета-талисмани за спортистите ни на изпроводяк за Европейските игри в Минск

Национален трибагреник и лъвчета за късмет получиха българските спортисти преди заминаването си за Европейските игри, които започват в петък в Минск.

 Стефка Костадинова се срещна с президента на МОК заради кандидатурата ни за младежки олимпийски зимни игри

Стефка Костадинова се срещна с президента на МОК заради кандидатурата ни за младежки олимпийски зимни игри

Българска делегация, водена от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова посети днес президента на МОК Томас Бах в Лозана.

Българската борба проведе иновативен семинар

Българската борба проведе иновативен семинар

По инициатива на Българския олимпийски комитет и UWW, в съответствие с приетата стратегия за насърчаване на социално-културните и педагогически насоки на развитие в спорта борба, се проведе иновативен семинар на тема „Хуманните ценности на борбата“ с участието  на треньори, специалисти и , студенти от НСА „Васил Левски и деятели на борбата.

България с 85 спортисти на европейските игри в Минск

България с 85 спортисти на европейските игри в Минск

Общото събрание на БОК утвърди днес на свое заседание българската делегация за Европейските игри в Минск. Във второто издание на най-мащабния континентален спортен форум ще участват 85 наши състезатели в 15 спорта.

Петима с по две титли на Олимпийския фестивал на БОК в Албена

Петима с по две титли на Олимпийския фестивал на БОК в Албена

Петима млади спортни таланти си тръгнаха с по две титли от завършилия днес в Албена олимпийския фестивал на БОК. В плуването Наталия Юницка грабна златото на бътерфлай и съчетано, Илиян Илиев бе най-бърз на свободен стил и съчетано, а Антон Динев триумфира на бътерфлай и на гръб.

Бъдещите спортни звезди на България се събраха на Олимпийския фестивал на БОК в Албена, СНИМКИ

albena2019-4Бъдещите спортни звезди на България се събраха на Олимпийския фестивал на БОК в Албена. Над 470 са участниците в 12-ото издание, те ще се състезават в 7 спорта. Надпреварите са в отличното подготвените спортни комплекси на „Албена“, който тази година е с титлата „Европейски курорт на спорта“.

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов поздрави участниците и им пожела успех и късмет. „Искам да ви albena2019-13поздравя от името на президента на БОК Стефка Костадинова, този фестивал от година на година става все по-класен, амбицирани сме да продължим да го надграждаме. Благодаря на домакините от КК Албена, за прекрасните условия, които предоставят“, каза Горанов.

На тържественото откриване присъстваха още Маргита Тодорова - член на Надзорния съвет на “Албена инвест – холдинг” АД и директор „Маркетинг и продажби” на „Албена” АД, Стефан Китов – председател на БФ тенис на маса, Анатоли Илиев – председател на Асоциация „Спорт в свободното време“, Ервин Линдбихлер – директор Спорт на Албена АД и др. „За нас е чест да приветстваме тук за 12-и пореден път участниците в младежкия олимпийски фестивал на БОК, в годината, в която сме с титлата „Европейски курорт на спорта“. Очакваме ви и следващото лято. Успех и нека най-добрите победят,“ каза Тодорова. С топли думи към albena2019-12присъстващите се обърна и Анатоли Илиев, а в края на церемонията младите спортисти се хванаха на общото хоро, подканени от атрактивните изпълнения на фолклорен ансамбъл „Добруджа“.

Това лято състезанията се организират в спортовете лека атлетика, футбол, баскетбол 3х3, тенис на маса, плажен волейбол, плуване и плажна борба. Тази година силни се очертават турнирите по плажна борба и плажен волейбол. При борците в отделните стилове в предишните три години участваха по над 20 отбора с по 8 състезатели и това направи тези турнири най-масовите.

Много активно се включват участници от Северна Македония, които ще се присъединят към традиционните гости от Румъния. Турнирът по плажен волейбол се очертава като изключително силен, тъй като сред състезателите личат имената на двама юношески национали – Самуил Вълчинов и Дамян Колев са albena2019-21водени от треньорката Любомира Василева.

 Със сигурност отново футболът ще предизвика силни емоции и ще бъде сред най-атрактивните надпревари. Отборите са разделени в две групи по три състава, най-добрите отиват на кръст на полуфинали.

По традиция фестивалът на БОК е под мотото "Да открием олимпийските надежди на България“. От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори, участвали в младежки олимпийски игри, а част от тях вече и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да допринася за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на олимпизма и разпространяването им сред младото поколение, както и да даде възможност за изява на младите спортни таланти.albena2019-1albena2019-2albena2019-3albena2019-4albena2019-5albena2019-6albena2019-7albena2019-9albena2019-10albena2019-12albena2019-13albena2019-14albena2019-15albena2019-16albena2019-17albena2019-18albena2019-19albena2019-20albena2019-21albena2019-22albena2019-23albena2019-24albena2019-25albena2019alena2019-11

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC