Трибагреник и лъвчета-талисмани за спортистите ни на  изпроводяк за Европейските игри в Минск

Трибагреник и лъвчета-талисмани за спортистите ни на изпроводяк за Европейските игри в Минск

Национален трибагреник и лъвчета за късмет получиха българските спортисти преди заминаването си за Европейските игри, които започват в петък в Минск.

 Стефка Костадинова се срещна с президента на МОК заради кандидатурата ни за младежки олимпийски зимни игри

Стефка Костадинова се срещна с президента на МОК заради кандидатурата ни за младежки олимпийски зимни игри

Българска делегация, водена от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова посети днес президента на МОК Томас Бах в Лозана.

Българската борба проведе иновативен семинар

Българската борба проведе иновативен семинар

По инициатива на Българския олимпийски комитет и UWW, в съответствие с приетата стратегия за насърчаване на социално-културните и педагогически насоки на развитие в спорта борба, се проведе иновативен семинар на тема „Хуманните ценности на борбата“ с участието  на треньори, специалисти и , студенти от НСА „Васил Левски и деятели на борбата.

България с 85 спортисти на европейските игри в Минск

България с 85 спортисти на европейските игри в Минск

Общото събрание на БОК утвърди днес на свое заседание българската делегация за Европейските игри в Минск. Във второто издание на най-мащабния континентален спортен форум ще участват 85 наши състезатели в 15 спорта.

Петима с по две титли на Олимпийския фестивал на БОК в Албена

Петима с по две титли на Олимпийския фестивал на БОК в Албена

Петима млади спортни таланти си тръгнаха с по две титли от завършилия днес в Албена олимпийския фестивал на БОК. В плуването Наталия Юницка грабна златото на бътерфлай и съчетано, Илиян Илиев бе най-бърз на свободен стил и съчетано, а Антон Динев триумфира на бътерфлай и на гръб.

Голям интерес към лекциите и темите на ХХХVІІ сесия на НОА

noa-2019-07С рекордните 120 участници Националната олимпийска академия на БОК започна своята ХХХVІІ сесия за студенти и млади специалисти и VІІ сесия за учители по физическо възпитание и спорт и ще продължи до 9 юни 2019 г. на водната база на НСА на Равда.

В двете сесии на НОА участват студенти от водещите университети в
България, представители на олимпийските клубове в страната, учители и спортни деятели.  Присъстват студенти от Национална спортна академия, Югозападен университет,  Музикална Академия, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методи“, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, Технически университет – Варна и студенти от Китай, Испания, Кипър, Франция и Италия. В младежката сесия ще представят своя опит и ученици и ръководители на олимпийските клубове в София, Радомир, Босилеград, НСА, 35 СЕУ „Добри Войников“, Димитровград.

На официалната церемония присъстваха генералният секретар на БОК Белчо Горанов, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, гост-лектори от чужбина и др.

Горанов награди Олимпийския клуб Радомир за 15 годишния юбилей, както и клуба в Босилеград за 10 годишнината от създаването му.
По традиция на церемонията по откриването беше връчен  Диплом на името на проф. Наталия Петрова на студента от НСА – Денис Андреев. Специален плакет на името на Оскар Шранц получи един от основателите на Олимпийски клуб София и дългогодишен деятел на НОА – Милена Генева.

Програмата на сесията включва образователна лектория, спортни и културни инициативи на участниците. Темата на сесиите на НОА тази година е „Социално-културната мисия на олимпизма и олимпийското движение в съвременното общество”.

В днешната програма проф. Лозан Митев представи лекция на тема „Мястото на телесната култура в живота на съвременното общество и мисията на учителя и треньора“, а проф. Атанас Георгиев – „Социално-културната мисия на Олимпизма и Олимпийското движение в съвременното общество“.
Голям интерес и оживени дискусии предизвика лекцията на генералния секретар на БОК Белчо Горанов на тема „Европейските игри в Минск и тяхното значение в международен и национален план“.

noa-2019-01noa-2019-02noa-2019-03noa-2019-04noa-2019-05noa-2019-06noa-2019-07noa-2019-08

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC