Русе, Бургас и Варна с най-много медали на олимпийския фест, СНИМКИ

Русе, Бургас и Варна с най-много медали на олимпийския фест, СНИМКИ

Младите спортни таланти на Русе, Бургас и Варна си тръгнаха с най-много отличия от завършилия днес в курортен комплекс Албена Олимпийски младежки летен фестивал.

Спортни легенди приветстваха младите ни олимпийци в Албена, СНИМКИ

Спортни легенди приветстваха младите ни олимпийци в Албена, СНИМКИ

Олимпийската шампионка Екатерина Дафовска приятно изненада с присъствието си участниците в тазгодишния олимпийски младежки летен фестивал в Албена. Златната медалистка от Нагано 1998 и председател на федерацията по биатлон бе сред официалните гости, открили събитието тазисутрин.

"Възраждане Фест“ рестартира ученическите състезания

Надпреварите от програмата на „Възраждане спорт фест“ на практика рестартираха днес след дълга пауза ученическите състезания в столицата.

Млад борец от Олимпийския фестивал на БОК спаси удавник в Бургас

Млад борец от Олимпийския фестивал на БОК спаси удавник в Бургас

Младият борец Христо Ташев, който през уикенда спаси от удавяне скочило от моста в Бургас момче, е участник в последното издание на Олимпийския фестивал на БОК.

Стефка Костадинова с ценен подарък към „София – евростолица на спорта“

Стефка Костадинова с ценен подарък към „София – евростолица на спорта“

Десетки спортни легенди, олимпийски, световни и европейски шампиони на България се събраха за откриването на авторската фотоизложба на Иван Йочев, представена от „София – европейска столица на спорта“ и БОК.

Голям интерес към лекциите и темите на ХХХVІІ сесия на НОА

noa-2019-07С рекордните 120 участници Националната олимпийска академия на БОК започна своята ХХХVІІ сесия за студенти и млади специалисти и VІІ сесия за учители по физическо възпитание и спорт и ще продължи до 9 юни 2019 г. на водната база на НСА на Равда.

В двете сесии на НОА участват студенти от водещите университети в
България, представители на олимпийските клубове в страната, учители и спортни деятели.  Присъстват студенти от Национална спортна академия, Югозападен университет,  Музикална Академия, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методи“, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, Технически университет – Варна и студенти от Китай, Испания, Кипър, Франция и Италия. В младежката сесия ще представят своя опит и ученици и ръководители на олимпийските клубове в София, Радомир, Босилеград, НСА, 35 СЕУ „Добри Войников“, Димитровград.

На официалната церемония присъстваха генералният секретар на БОК Белчо Горанов, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, гост-лектори от чужбина и др.

Горанов награди Олимпийския клуб Радомир за 15 годишния юбилей, както и клуба в Босилеград за 10 годишнината от създаването му.
По традиция на церемонията по откриването беше връчен  Диплом на името на проф. Наталия Петрова на студента от НСА – Денис Андреев. Специален плакет на името на Оскар Шранц получи един от основателите на Олимпийски клуб София и дългогодишен деятел на НОА – Милена Генева.

Програмата на сесията включва образователна лектория, спортни и културни инициативи на участниците. Темата на сесиите на НОА тази година е „Социално-културната мисия на олимпизма и олимпийското движение в съвременното общество”.

В днешната програма проф. Лозан Митев представи лекция на тема „Мястото на телесната култура в живота на съвременното общество и мисията на учителя и треньора“, а проф. Атанас Георгиев – „Социално-културната мисия на Олимпизма и Олимпийското движение в съвременното общество“.
Голям интерес и оживени дискусии предизвика лекцията на генералния секретар на БОК Белчо Горанов на тема „Европейските игри в Минск и тяхното значение в международен и национален план“.

noa-2019-01noa-2019-02noa-2019-03noa-2019-04noa-2019-05noa-2019-06noa-2019-07noa-2019-08

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC