Стефка Костадинова сред поздравилите Христо Меранзов за 85 г. юбилей

Стефка Костадинова сред поздравилите Христо Меранзов за 85 г. юбилей

Десетки олимпийски шампиони и медалисти, призьори от световни и европейски първенства, треньори и функционери се събраха в Музея на спорта за да поздравят Христо Меранзов по случай неговата 85-годишнина.

Общото събрание на БОК промени устава в съответствие с изискванията на  МОК

Общото събрание на БОК промени устава в съответствие с изискванията на МОК

Годишното общо събрание на Българския олимпийски комитет гласува промени в Устава, съобразени с последните изисквания на Международния олимпийски комитет. Корекциите се налагат вследствие на приетата Програма 2020 и последните промени в Олимпийската харта.

Стефка Костадинова гост на Европейското по борба

Стефка Костадинова гост на Европейското по борба

Стефка Костадинова бе днес официален гост на Европейското първенство по борба, което продължава в Букурещ. Председателят на Българския олимпийски комитет пристигна в румънската столица по покана на президента на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович. Гост на първенството е и Красен Кралев, министър на младежта и спорта.

Трима вицепрезиденти на БОК на откриването на Мултиевропейското по таекуондо

Трима вицепрезиденти на БОК на откриването на Мултиевропейското по таекуондо

Трима вицепрезиденти на БОК бяха сред официалните лица при откриването на второто Мултиевропейско първенство по таекуондо. Любо Ганев, проф. Пенчо Гешев и Красимир Инински присъстваха на на церемонията в столичната зала Асикс Арена,

Посещение в ОКР

Посещение в ОКР

Белчо Горанов, генсек на БОК, бе на визита в Русия, където се срещна своя колега на този пост в олимпийския комитет на страната Анастасия Давидова, петкратна олимпийска шампионка по синхронно плуване. Визитата бе преди турнира за световната купа по свободна борба в Якутск, завършил преди дни.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 224 МЕДАЛА.

Ски бегачът Андрей Гридин ще пропусне класиката на 15 км

gridinАндрей Гридин най-вероятно ще пропусне дисциплината 15 км ски-бягане при мъжете. Решението е на треньорския щаб, който се нуждае от повече тестове на ски за класическите дисциплини.

В тази техника нашите имаха големи проблеми в скиатлона и за да ги избегнат вероятно в петък на 15 км ще се пусне само Веселин Цинзов, а Гридин ще помага при тестването, тъй като той и без това не е много силен с класческата стъпка.

„За първия старт казахстанците тестваха 600 различни комбинации на ски и вакси. – заяви старши треньорът на бългрите Пламен Недялков. – Не нямаме тази възможност, но поне ще се опитаме подсигурим по-добри шансове на Цинзов в дисциплината 15 км.”

ПОВЕЧЕ ЗА НАШИТЕ

Ски-бягането държи многолюден рекорд. Спортът с най-много български олимпийци в историята на зимни игри е ски-бягането. С четиримата в Сочи общата им бройка нарасна на 48. Втори в класацията са алпийците – 38 с четиримата в Сочи, а трети е биатлонът с 35. На обратния полюс е северната комбинация, където само един нашенец е виждал олимпиада – Никола Делев се класира 38-и в Сен Мориц през далечната 1948.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC